5 hotels voor een romantische overnachting in Brussel

Geüpdatet op 28 oktober 2014 door ELLE België
5 hotels voor een romantische overnachting in Brussel

hotel

Hebben jullie iets te vieren, moet er iets goedgemaakt worden? Of hebben jullie gewoon zin in een romantisch avondje weg? 

1. Een nacht om al je problemen te vergeten

thehotel

Met het mooiste uitzicht op Brussel verzoent The Hotel een mooi panorama met een prima bereikbaarheid. Vlakbij de Louizalaan gelegen, legt dit viersterren hotel je in de watten met een voortreffelijke bediening.

deluxe-panorama-corner

Hoewel The Hotel 421 kamers en suites telt, ligt het meest essentiële aan de buitenkant: het 360° oogverblindende uitzicht over onze multiculturele hoofdstad. Op de 23ste verdieping bevindt zich The Urban Spa, 250 vierkante meter, gewijd aan het welzijn van zijn bezoekers. Het meest indrukwekkende is zonder twijfel de sauna die een panoramisch uitzicht biedt over de hoofdstad.

Capture-d’écran-2014-10-06-à-11-1.39

Om de smaakpapillen met het hart te verzoenen, reserveer je een tafel in The Restaurant. Dit restaurant neemt je mee op een gastronomische wereldreis. Chef Pierre Balthazar nodigde drie internationale chefs uit die elk met 9 ingrediënten een gerecht maakten die de authenticiteit en originaliteit van hun persoonlijkheid weerspiegelen. Je moet bestellen op een tablet voor je aan tafel gaat, de twijfelaars onder ons kunnen alvast een kijkje nemen op de online menukaart.

The Restaurant The Hotel Brussels Belgium

The Hotel
Waterloolaan 38, 1000 Brussel
+32 2 504 11 11

2. Voor het vieren van een verjaardag

homepage_banner_3

Een huwelijksverjaardag of een eerste ontmoeting? Kies dan voor Métropole, het meest romantische hotel van de hoofdstad. Met zijn eeuwenoude geschiedenis is het een van de meest luxueuze hotels van de hoofdstad.

Een ander niet te vergeten aspect is de verfijnde architectuur. Het hotel is ontworpen door Alban Chambon! Laat je onderdompelen in deze tijdloze elegantie van dit hotel en voel je een prinses gedurende dit magische verblijf.

Elke kamer heeft zijn eigen stijl, je kunt kiezen uit een art déco -, art nouveau - of een hedendaagse stijl.

homepage_banner_2

Om de verjaardag te vieren zoals het moet, ontdek je het 19e eeuwse Café Métropole die twee menu's aanbied van € 20 en € 25. Deze luxueuze brasserie verleidt u met zijn traditionele gerechten met net dat tikje meer. De "Huisgemaakte eendenlever met portgelei" en de "nougat glacé met een coulis van roodfruit" zijn heel sterk aan te raden.

Bruxelles_Hotel_Metropole

Hotel Métropole
Dé Brouckèreplein 31, 1000 Brussel
+32 2 217 23 00

www.metropolehotel.com

3. Om heel lekker samen te eten

d
 Is jouw man bijna even verzot op lekker eten als op jou? Dan raden wij jou aan om Hotel des
Galeries eens uit te proberen en een tafel te reserveren bij 'Au comptoir de Galeries'.

Gesitueerd in het centrum van Brussel, op de hoek van de Beenhouwersstraat en de Koningsgalerei, betovert dit hotel je helemaal. Het hotel is nog redelijk nieuw want het opende de deuren in juli 2014.

Alles is licht, van de verf tot de decoratie. De tot in de puntjes verzorgde inrichting is het werk van de architecten Fleur Delesalle en Camille Flammarion.

b

Voor een romantisch verblijf, raden we aan om kamer 38 te reserveren, een kleine gezellige kamer die in het midden van het hotel genesteld is. Om er te geraken moet je over een loopbruggetje. Romantisch in jullie eigen cocon.

a3

De ingang van het restaurant kan je vinden in de Koningsgalerij nummer zes. In de keuken staat sterrenchef Julien Burlat. Hij werd verleid door het project van Camille Flammarion, hij bewonderde haar visie over het hotelwezen en over de galerijen.

Deze open keuken met zijn simpele huisgemaakte gerechten met lokale producten doet ons echt watertanden. Na 13 jaar in België beheerst de chef de Belgische klassiekers en heeft hij een heel netwerk uitgebouwd van goede leveranciers.

De huisgemaakte bloedworst, kippenbilletjes en de pasta zijn de specialiteiten. Naast het klassieke menu zijn er ook iedere dag suggesties weergegeven op het bord.

c

Hôtel des Galeries
Beenhouwersstraat 38, 1000 Bruxelles.
T. +32 2 213 74 70
info@hoteldesgaleries.be

4. Voor als je slechts een paar uren tijd hebt

Hotel_Orts_01

Hotel Orts, op enkele stappen van de Beurs in Brussel, geeft je de kans om een suite te huren tussen 12h en 17h30. Voor een ondeugende ontmoeting of een pauze tijdens je dag is dit de ideale plaats.

Met een voordelige korting, kost de kamer nog €120 in plaats van €225 om enkele gelukzalige momenten door te brengen met je geliefde.

chambre

Dit driesterren hotel vormt de kroon van Dansaert kwartiek, de perfecte opvolger na een ochtend shoppen.

Hôtel Orts
Auguste-Ortsstraat 38-40, 1000 Brussel
+32 (0)2 450 22 00

5. Voor een ondeugende nacht

Chambre-Ambre-à-lhôtel-Le-Berger

Bij Hotel Le Berger is alles aangegeven. Met zijn weelderige kamer met vrouwelijke voornamen, doet het hotel je een tijdloze nacht beleven.

hotel-le-berger-brussels-1-1024x819

Het hotel biedt een package "Love escape" aan, deze omvat een nacht voor twee personen, een ontbijt, een fles Prossecco, een love box met verschillende ondeugende producten, een check-out om 15h en een klein geschenk ...

Le Berger
Herdersstraat 24, 1050 Elsen
+32 2 510 83 40

(Tekst: Marie-Noëlle Vekemans)