4. Bananencake met Nutella
- 2 kopjes bloem;
- 3/4 tl baking soda;
- 1/2 tl zout
- 1/4 kopje boter op kamertemperatuur;
- 1 kopje suiker;
- 2 eieren;
- 1 1/4 kopje geplette bananen;
- 1 tl vanillesuiker;
- 1/2 kopje melk;
- 3/4 kopje Nutella.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg een bakvel op de bakplaat.
- Meng de bloem met de baking soda en het zout.
- Meng de suiker en de boter samen in een andere kom. Voeg de eieren stuk voor stuk toe en klop ze goed los. Voeg daarna de geplette bananen, melk en vanillesuiker toe aan het mengsel. Mix het geheel en meng de bloem geleidelijk aan onder het deeg.
- Warm de Nutella voor 15 seconden op in de microgolfoven. Voeg 1 kopje van het bananendeeg toe en meng goed.
- Giet het overige bananendeeg in een bakvorm en bedek met net Nutella mengsel.
- Bak de cake 50 minuten in de voorgewarmde oven. Laat 15 minuten afkoelen.
Bron: www.chef-in-training.com