Het is week van de friet. Drie manieren om gezond te zondigen. Wat dacht je van bakje knolselder-, pastinaak-, of zoete aardappelpatat?
Pastinaakfrietjes
Pastinaak bevat veel meer vitaminen (vooral C, K en B) en mineralen (ijzer, magnesium en zink) dan een ordinaire aardappel. De groente telt minder calorieën en dubbel zoveel vezels. Als je bovendien bakt in plaats van frituurt, spaar je ook al wat vet uit. Dit receptje doet je gegarandeerd watertanden.
Tip: dien op met een zelfgemaakte mayonaise of knoflooksausje.
Voor twee personen
- 2 pastinaken
- olijfolie of neutrale kokosolie
- peper, zout en andere specerijen (paprikapoeder, rozemarijn, komijn, kerriepoeder, knoflookpoeder of chili)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden. Was de pastinaken, verwijder oneffenheden en snij hem vervolgens in reepjes van ongeveer een halve centimeter dik. Meng de pastinaakfrieten in een kom met de olijfolie, peper, zout en specerijen. Gebruik ongeveer een halve theelepel kruiden per pastinaak. Leg de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar. Schud na het eerste kwartier de frietjes even goed door elkaar. Smakelijk!
Receptje van Lchf_healthyfood