Zoete aardappelfrietjes
Hoewel de naam iets anders doet vermoeden, is de zoete aardappel geen echte aardappel, maar een bataat, wat een neefje van de knollen is. Deze zoete aardappel zit boordevol vitamine A (pepmiddel voor de huid) en C (goed voor de weerstand), belangrijke mineralen en antioxidanten. Bovendien bevat de zoete aardappel minder koolhydraten dan in de standaard patat.
Voor twee personen
- 2 middelgrote zoete aardappels
- 2 el kokosolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl zeezout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappels en snijd oneffenheden eruit. Schillen hoeft zelfs niet. Snijd ze vervolgens in lange repen en laat ze een halfuur tot een uur weken in koud water. Op die manier verwijder je het zetmeel en worden je frietjes knapperiger! Laat dat nu net zijn wat we willen… Spoel de frieten, droog ze af met een theedoek en leg ze in een kom. Smelt de kokosolie op een laag vuurtje en giet het goedje over de frietjes. Meng en schud goed. Verspreid de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi het zeezout erover en leg de knoflook op de bakplaat. Zet de plaat 30-35 minuten in de oven. Schud halverwege de frietjes zodat alle kanten goed gaar worden.