foie-gras-vegan-2

Tweede tip: kook!

In een familie van Bourgondiërs is het vaak niet evident om een mouw te passen aan jouw veganwensen/ is het moeilijk om overeind te blijven als falafelfan.

Marie Laforêt ervaarde meermaals het onbegrip en verzamelde haar kennis en wijsheid in het boek Noël Vegan. Met een onvoorstelbare eenvoud geeft ze de klassieke kerstgerechten een veganbroertje. Grijp jouw kans! Stel voor om zelf te koken of om een gerechtje mee te brengen. Of misschien is het een leuk idee als pre-kerstcadeau aan de gastheer/vrouw?

Benieuwd? Dit is haar recept voor vegan foie gras.

  • 200 g verse shiitakés
  • 1 el olijfolie
  • 125 g tofu
  • 2 tl agar-agar
  • 1 halve el cognac
  • 150 ml sojaroom
  • 8 el kokosolie
  • 4 el witte miso
  • 4 el notenolie
  • 1 snufje gemalen nootmuskaat
  • 1 snufje gemalen kruidnagel.
  • 1/4 el gemalen koriander
  • 1/4 el gemalen zwarte peper
  • 1/2 el zout

Was en snijd de shiitakes en bak ze acht minuten in een pan met olijfolie op middelhoog vuur. Mix de tofu met een staafmixer. Meng de agar, cognac en sojaroom in een kleine steelpan en breng alles aan de kook voor ongeveer twee minuten. Voeg dit mengsel toe aan de shiitake samen met de tofu. Breng alle ingrediënten samen en meng goed. Giet het mendel in een kom, een schaaltje of in kleine metalen cirkels en laat een vier uur rusten in de koelkast. Smakelijk!