3 x gezonde desserts

Geüpdatet op 27 februari 2018 door Elise
3 x gezonde desserts

dessert

Natafelen was nooit zo leuk. Drie recepten voor een guilt-free dessertenbuffet. 

  1. Nicecream

nicecream

Gezond guilt-free ijs, daar dromen we toch allemaal van?

Benodigdheden:

  • 3-4 bananen (in stukjes gesneden en bevrozen)
  • 1 el pindakaas
  • 2 tot 3 tl cacaopoeder

Voor dit receptje heb je een food processor nodig. Sommige blenders zijn niet krachtig genoeg.

Bereiding:

Blend de bananen in de keukenrobot voor een tijdje. Het resultaat moet een egale en gladde massa zijn. Als dat het geval is, voeg je toe wat je maar wilt. In ons geval: pindakaas en cacaopoeder, maar je kan ook kokospoeder, marple siroop, eender wat toevoegen. Go crazy.

nicecream

Het resultaat is een gladde en romige textuur dat zeker kan doorgaan voor ijs. Maar dan zonder alle calorieën. Stop nog eventjes in de diepvries of verorber meteen: aan jou de keuze.

Bron: thenotquitevegan

1/

2. Healthy Brownies

healthy brownie

Ingrediënten:

  • 225 gram Medjoul dadels, ontpit en een uur geweekt in warm water
  • 100 gram walnoten, plus een stuk of 20 voor de garnering
  • 9 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 60 ml kokosolie
  • 125 ml agavesiroop
  • 320 gram gekookte kikkererwten (uitgelekt)
  • 4 eieren
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Haal de dadels uit het water en bewaar ongeveer 60 ml van het weekwater. Mix de dadels samen met de 60 ml weekwater tot een glad mengsel. Neem een kom en voeg de dadelsaus toe samen met de cacaopoeder, kokosolie en agavesiroop. Mix alle ingrediënten goed. Maak nu met de keukenrobot of staafmixer een gladde puree van de kikkererwten en de eieren. Voeg vervolgens de kikkererwtenpuree toe aan het dadelmengsel en roer tot een egaal geheel. Dan is het tijd om het bakpoeder, de kaneel en de gehakte walnoten toe te voegen en nogmaals stevig door elkaar te mengen (niet met de staafmixer want het is juist lekker als de walnoten grof blijven). Bekleed je cake- of taartvorm met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig. Garneer eventueel met enkele walnoten. Bak de brownies drie kwartier in de voorverwarmde oven. Liefhebbers bestrooien de brownie met fijn gemalen kokosrasp voor een leuke touch. Klaar zijn je god-de-lijk lekkere brownies!

Bron: ilovehealth.nl

2/

3. Kokosbonbons

6bf69076e1f137155f92275830984631Benodigdheden (voor een bord vol bonbons):

  • 150 gram gemalen kokos
  •  500 gram gemengde, ongebrande noten
  • 125 gram dadels
  • 25 gram rozijnen
  • 100 gram blauwe bessen
  • 4 eetlepels agavesiroop

Bereiding:

Doe alle ingrediënten, behalve de kokos, in een keukenmachine. Maal tot een plakkerig deeg. Maak hier balletjes van en rol door de kokos. Zet de balletjes minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven. Easy as that!

Bron: chickslovefood.com