Die nog semi-gezond zijn ook!
- Popcorn
Hongertje? Kies voor vezelrijke en vetarme popcorn. Doe 65g maïs popping in een klein papieren zakje papier en sluit het zakje vervolgens. Laat vijf minuten koken in de magnetron op medium kracht totdat de maïs ploft. Haal het zakje uit de microgolf (voorzichtig, het is warm) en laat 2 minuten afkoelen. Bestrooi met zout en geniet!
2. Aardappel
Schil en was een halve kilo aardappelen. Snijd ze in min of meer gelijke delen en leg ze zonder water en zout in een schaal met deksel. Kook de aardappelen 6 minuten lang op de hoogste stand (100%). Giet het weinige water af en laat de aardappelen vervolgens 2 tot 3 minuten nagaren. Belangrijk is dat de kom niet te groot is en dat de aardappelen goed dicht bij elkaar liggen. Wil je de aardappelen liever in de schil koken? Doorprik ze eerst, anders barsten ze open...
3. Taboulé
Doe 80 gram bulgur in een kom met water en dek af met een deksel. Laat 1 minuut koken op maximaal vermogen. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg groentjes toe naar keuze!
4. Pompoen
De eenvoudigste manier om een pompoen te bereiden is hem in twee of drie grote delen te snijden en hem twee minuten te laten koken in de microgolf.
Laat een maïskolf 4 minuten koken zonder het blad te verwijderen op maximaal vermogen. Ready!
6. Compote
Neem enkele fruitsoorten (naar eigen keuze) en bereid een compote in slechts enkele minuten. Per halve kilo fruit, tel je vijf minuten op maximum in de microgolf. Voeg tot slot wat suiker toe en je fruitmoes is klaar.
7. Vis
Vis in de microgolf klaarmaken, gaat prima. Leg de vis in een passende schaal, dek af en laat 1 minuutje garen op het hoogste vermogen (1000 watt) in de microgolf. Een stuk vis (100 gr) uit diepvries mag er wat langer in, ongeveer 2,5 minuten. Het is altijd zelf even uitvissen wat de precieze duur is en welk vermogen nodig is voor jouw microgolf. Let zeker op dat je de vis niet half rauw eet!