1. Bezint eer ge begint
Denk goed na vooraleer je onder de naald kruipt. Een tatoeage is normaal gezien voor het leven. Volgens het onderzoek van de Brusselse dermatoloog Christa De Cuyper heeft ongeveer 20% uiteindelijk spijt van zijn keuze, voornamelijk om sociale of professionele redenen.
Ons advies: geef jezelf genoeg tijd om na te denken en waag jezelf niet aan een impulsieve daad. Zoek een tattoo-artiest die op dezelfde golflengte zit en bespreek uitgebreid wat je wilt bereiken. Aarzel niet om je ziel bloot te leggen.
Zorg ervoor dat je in goede conditie bent. Tatoeëren blijft ergens toch een inbreuk op je lichaam. Kies een gezonde maaltijd om te vermijden dat je bloed gaat stollen in de 24 uur voor je sessie. Geen alcohol noch aspirines, die zorgen ervoor dat je bloed verdunt en je dus meer kan bloeden. Meer bloed betekent meer korstjes en die kunnen op hun beurt voor meer littekens zorgen.
Laat je tatoeëren in de wintermaanden, om de simpele reden dat UV en body-art niet goed samen gaan.
2. Good to know
De lijndikte kan het verouderingsproces van de tattoo beïnvloeden. Houd in gedachten dat de lijnen iets dikker worden met de tijd.
Bepaalde lichaamszones verouderen minder snel dan andere. Dit is het geval bij vingers, voetzolen en handpalmen. Deze plaatsen zijn moeilijker te tatoeëren. Om sociale en professionele redenen kun je beter je nek, de handen en andere “zichtbare” lichaamsdelen vrijwaren van tattoos. Idem voor de buik bij vrouwen, het risico op vervorming van het patroon tijdens een zwangerschap is erg groot.