5x recepten met hummus

Geüpdatet op 26 februari 2018 door ELLE België
5x recepten met hummus

5 originele recepten met hummus in minder dan 30 minuten.

Weet je niet meer wat klaarmaken en wil je eens wat anders dan pasta of rijst op je bord? Experimenteer met hummus: een pasta van gepureerde kikkererwten die op korte tijd razend populair geworden is bij vele food lovers. Hummus is niet enkel lekker, het is bovendien ook heel gezond. Wij selecteerden voor jou 5 receptjes - van aperitiefhapje tot hoofdgerecht -  die gemakkelijk klaar te maken zijn.

1/

Hummus met rode biet

hummus met rode biet
foto: mytaste.nl

Ingrediënten

  • 2 rode bieten (geroosterd of gekookt)
  • 400 gram uitgelekte kikkererwten
  • 2 eetlepels Tahin (sesampasta, te koop bij onder andere Albert Heijn en Delhaize)
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve citroen
  • een halve theelepel komijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Schil de bieten en snij ze in stukjes.
  2. Besprenkel de bieten met olie, peper, zout en tijm en rooster ze gaar op 180 °C (ongeveer 35 minuten). Laat de bieten afkoelen.
  3. Meng alle ingrediënten in een keukenrobot tot een gladde pasta.
  4. Om de hummus te verdunnen, voeg eventueel wat extra olijfolie of water toe.
  5. Serveer de hummus met een stukje getoast brood.

Bron: mytaste.nl

2/

Fatayers met hummus en koriander

fatayers
foto: atelierdeschefs.fr

Ingrediënten (6 personen)

  • twee stukken zanddeeg
  • 200 gr hummus
  • 60 gr pijnboompitten
  • verse koriander
  • 1 eierdooier
  • 1 cl water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de koriander.
  3. Bak de pijnboompitten bruin in een pan gedurende 2 à 3 minuten, zonder olie toe te voegen. Laat de pijnboompitten vervolgens afkoelen.
  4. Meng de hummus met de koriander en de pijnboompitten.
  5. Gebruik een glas om rondes te maken in het zanddeeg met een diameter van ongeveer 8 cm. Leg 1 lepel van het mengsel in het midden van elke ronde zanddeeg en maak vervolgens een soort van pyramide door de twee uiteinden  van het deeg (de rondes) naar elkaar toe te brengen en vervolgens het deeg nog eens dicht te plooien.
  6. Leg de fatayers op een bakplaat. Meng vervolgens het eigeel met het water en smeer er de fatayers mee in.
  7. Bak in de oven gedurende 20 minuten op 180 °C.
  8. Serveer warm of lauw.

Bron: aterlierdeschefs.fr

3/

Wraps met hummus en gegrilde paprika

wraps met hummus en gegrilde paprika
foto: ah.nl

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 meergranen tortillawraps
  • 200 gr hummus (deze kan je zelf maken of bereid kopen)
  • 275 gr rode paprika's
  • 240 gr zwarte olijven zonder pit
  • 75 gr rucola

Bereiding

  1. Rooster de paprika's enkele minuutjes in de oven of in een grillpan.
  2. Leg elke tortillawrap op een vel aluminiumfolie.
  3. Besmeer de wraps met de hummus.
  4. Snij de paprika's in reepjes en verdeel met de olijven en de rucola over de wraps.
  5. Rol de wraps op en wikkel de aluminiumfolie eromheen.
  6. Snijd de pakketjes met folie vlak voor het serveren schuin door.

Bron: ah.nl

4/

Rijstschotel met kip en hummus

rijstschotel met kip en hummus
foto: bonappetit.com

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 zakjes bruine rijst
  • 2 kippenfilets
  • 1 komkommer
  • kerstomaatjes
  • 1 ui
  • hummus (kies hoeveel je er zelf wil aan toevoegen)
  • olijfolie
  • sojasaus
  • peterselie

Bereiding

  1. Kook de bruine rijst.
  2. Snij de kipfilets in stukjes en bak ze in een pan. Snij de ui in stukjes en bak ze eventjes mee.
  3. Snij de kerstomaatjes doormidden en snij de komkommer in kleine schijfjes.
  4. Giet de bruine rijst in een ovenschaal. Meng de gebakken stukjes kipfilet met de schijfjes komkommer, de kerstomaatjes en de gebakken ui. Strooi het mengsel boven de bruine rijst.
  5. Leg bovenop het mengsel een laagje hummus. Besprenkel met olijfolie en wat sojasaus.
  6. Rooster in de oven totdat er bruine plekken verschijnen op de hummus.
  7. Werk af met wat peterselie.

Bron: bonappetit.com

5/

Broodje met hummus en avocado

foto: foody.nl
foto: foody.nl

Ingrediënten

  • 1 (glutenvrij) broodje
  • halve avocado
  • 2 eetlepels hummus
  • peper

Bereiding

  1. Smeer het broodje in met hummus.
  2. Snij de avocado in stukjes en verspreid deze over het brood.
  3. Breng op smaak met een beetje peper.

(Stagiaire Laura Vermeire)