Hoe staan wij Belgen tegenover het feest der geliefden? Welke cadeautjes worden er uitgedeeld op 14 februari en zijn ze een voorbode van knuffels op de bank of een stomende nacht tussen de lakens?
- "Het is allemaal platte commercie"! Maar…
Van Oostende tot Saint-Hubert en van Kortrijk tot Verviers, de meerderheid van de Belgen denkt er hetzelfde over: Valentijn is platte commercie. Toch staat bij de meerderheid van de Vlamingen (65%!) deze dag in de agenda gemarkeerd. 35% is teleurgesteld wanneer zijn/haar wederhelft geen attentie heeft voorzien.
2. Stofzuigers en diner bij kaarslicht
Maar wat doen we dan het liefst op 14 februari? Een etentje op restaurant of een romantische avond met z’n tweeën staat bovenaan ons lijstje. Veel koppels geven elkaar ook cadeaus. Het is geen verrassing dat bloemen, parfum, juwelen en pikante lingerie het vaakst gegeven worden op Valentijn. Zoek je het toch iets origineler? Met een citytrip en stofzuiger kan je ook scoren bij je geliefde.
Aanstekers zijn géén Valentijnscadeau
Onder de categorie ‘minder voorspelbaar’ vallen plastic bloemen, een sneeuwbal, een cactus, een pollepel en zelfs een vuilbak (hoe romantisch). De prijs van meest bizarre Valentijnscadeau van 2016 gaat naar diegene die zijn geliefde een aansteker geeft wanneer deze probeert te stoppen met roken.
3. Money can buy happiness
Voor bijna 49% van de Vlamingen ligt het te spenderen Valentijnsbudget tussen 25 en 100 euro. Ongeveer één Belg op zes laat het geld rollen en geeft meer dan 100 euro uit. 21,7 % van de Vlamingen geeft niet meer dan 10 euro uit.
4. Eén keer seks per week is genoeg
Het belangrijkste in een relatie (volgens de Belgen) is ‘vertrouwen’ gevolgd door ‘op dezelfde golflengte zitten’, ‘affectie’ en ‘trouw’. Een stomend seksleven vinden we iets minder belangrijk. Amper 1,8% van de Vlamingen geeft aan dat seks het belangrijkste onderdeel is van hun relatie.
Koppels die tot over hun oren verliefd zijn en dus voor de volle 100% gelukkig zijn met elkaar doen het (gemiddeld) één keer per week. Meer seks staat dus niet noodzakelijk gelijk aan meer geluk.
5. Tot de dood ons scheidt
75% van de Belgen is overtuigd van zijn of haar relatie. Het is voor het leven en tot de dood ons scheidt. Toch vraagt 1,5% van de Vlamingen zich af waarom ze nog steeds samen zijn met hun huidige partner. Oeps.
Bron: Groupon
(stagiaire Sarah Van Damme)