FOOD : Walnootkoekjes met kaneel

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

15 min

Nombre de personnes

4 people

Niveau de difficulté

Easy

FOOD : Walnootkoekjes met kaneel

Beeld: weheartit

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 175 gr boter
  • 1 tl  sodiumbicarbonaat
  • 10 gr kaneel
  • 1 ei
  • 375 gr rietsuiker
  • 50 gr walnoten, fijngehakt
  • Ca. 1 dl water
Beeld: weheartit

Beeld: weheartit

 

1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar, voeg als laatste het water toe. Kneed tot een soepel geheel. Laat het deeg 24u in de koelkast opstijven.

2. Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad (ca. 5 mm dik).

3. Steek de vormpjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten lichtbruin.

4. Laat ze afkoelen op een rooster.

Bron: Een recept van Dille & Kamille

ads

Ingeborg Deleye
Ingeborg Deleye

Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be

ads