Met knapperige zandkoekjes doe je niet alleen de hele familie een plezier, ook de geur in huis is een reden om op herfstige namiddagen aan het bakken te slaan. Deze walnootvariant heeft een extra seizoenstoets als troef.
Ingrediënten
- 500 gr bloem
- 175 gr boter
- 1 tl sodiumbicarbonaat
- 10 gr kaneel
- 1 ei
- 375 gr rietsuiker
- 50 gr walnoten, fijngehakt
- Ca. 1 dl water
Bereiding
[caption id="attachment_11820" align="aligncenter" width="600"] Beeld: weheartit[/caption]
1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar, voeg als laatste het water toe. Kneed tot een soepel geheel. Laat het deeg 24u in de koelkast opstijven.
2. Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad (ca. 5 mm dik).
3. Steek de vormpjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten lichtbruin.
4. Laat ze afkoelen op een rooster.
Bron: Een recept van Dille & Kamille