sprinklebakes pansy

Bron: sprinklebakes.com

#4: Bloemige lolly’s

Deze lolly’s kan niemand weerstaan! Geen fan van viooltjes? Ga dan voor madeliefjes.

Ingrediënten

200 gram kristalsuiker
120 ml Light Corn Syrup
60 ml water
Optioneel: bloesemwater

Benodigheden

Medium sauspan
Houten lepel
Bakspray
Een vorm voor je lolly
Stokjes
Gedroogde eetbare bloemen

Bereiding

  • Smeer de vorm in met bakspray en leg de stokjes op hun plaats. Als je wil dat de bloemen aan de buitenkant zichtbaar zijn, leg je ze nu in de vorm. Wil je de bloem liever in het midden van je lolly? Wacht dan nog even met het toevoegen van de blaadjes.
  • Verwarm de suiker, corn syrup en het water op een middelhoog vuur. Roer tot wanneer de suiker is opgelost en verwarm nadien de vloeistof tot wanneer deze een temperatuur van 146°C heeft bereikt. Verwijder dan de pan van het vuur.
  • Schep met een houten lepel de vloeistof in de vorm. Zorg ervoor dat deze de volledige achterkant van het stokje bedekt. Heb je de bloem nog niet toegevoegd? Doe dit dan nu met behulp van een tandenstoker, hierdoor kan je de bloem perfect positioneren.
  • Laat de lolly’s een uurtje opstijven en nadien zijn ze klaar om op te eten!

Bronwww.mooiwatbloemendoen.nl