#5: Raw lavendel brownies met dadels, pecannoten & kokos
Lavendel ruikt niet alleen heerlijk, het smaakt ook enorm lekker. De mogelijkheden in een bereiding zijn dan ook eindeloos. Heb je zin om eens (gezond te) zondigen? Kies dan voor deze raw lavendelbrownies!
Ingrediënten voor ongeveer 12 brownies
250 gram medjoul dadels of andere zachte dadels, zonder pit
200 gram pecannoten (walnoten kan ook)
50 gram rauwe cacao
50 gram gemalen kokos + wat extra om de brownies mee te bestrooien
3 eetlepels honing of agavesiroop
1/2 theelepels grofgemalen Himalaya zout (grote korrels erdoor is echt lekker)
2 eetlepels water
5 takjes lavendel, de bloemetjes + extra om de brownies mee te versieren
Bereidingswijze
- Doe de pecannoten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg nu de ontpitte dadels toe en maal tot alles één gemengd geheel is.
- Voeg nu de rauwe cacao, gemalen kokos, honing of agavesiroop en het Himalaya zout toe en laat draaien. Doe 2 lepels water erbij zodat het geheel iets smeuïger wordt. Doe op het laatste moment de lavendelbloemetjes erbij en meng nog even goed door.
- Bekleed een brownievorm met bakpapier. Schep het browniemengsel in de vorm en druk goed aan met een spatel. Strijk de bovenkant glad terwijl je alles aan drukt. Zet minimaal een uurtje of twee in de koelkast zodat de brownies steviger worden.
- Bestrooi met wat lavendelbloemetjes en geraspte kokos. Lekker met kamille lavendelthee.
- Je kunt de rauwe brownies in een afgesloten trommel vijf dagen in de koelkast bewaren (als ze het zo lang volhouden tenminste).
Bron: www.yellowlemontreeblog.com