#6: Flower power cake
Wil je all the way gaan? Dan is deze flower power cake zeker iets voor jou!
Ingrediënten crispy korst
225 gram amandelen
1/2 kop zonnebloempitten
2 eetlepel hennepzaad
12 verse dadels, ontpit
2 eetlepels vierge kokosolie
1 theelepel zeezout
Ingrediënten vulling
1 ½ kopjes rauwe cashewnoten (deze moeten minstens 2 uur weken)
2 biologische citroenen, sap en zeste
1 theelepel vanille poeder of 1/2 vanillestokje
1/3 kop (0,8 dl) gesmolten kokosolie
1/3 kop (0,8 dl) honing of agave siroop
1 eetlepel rozenbottel poeder (optioneel)
Ingrediënten topping
2 middelgrote granaatappels (zaden)
1/3 kop (0,8 dl) bevroren frambozen
Sap van een halve limoen
Decoratie
Verse, biologische én eetbare bloemen
Bereiding crunchy korst
Blend de noten en zaden in een blender of keukenmachine gedurende 1 minuut. Voeg nadien de dadels, kokosolie en zeezout toe. Smeer het beslag uit op de bodem van de springvorm en bewaar nadien in de koelkast.
Bereiding vulling
Verwarm de kokosolie en honing in een kleine steelpan op een laag vuurtje. Blend ondertussen de geweekte cashewnoten, het citroensap en zeste, vanillepoeder (of stok), kokosolie, honing en rozenbottel in de blender. Giet de vulling over de korst en plaats nadien ongeveer 30 minuten in de diepvriezer.
Bereiding topping
Doe de frambozen, het limoensap en de zaden van de granaatappel in een blender en mix tot een homogene massa. Giet de topping bovenop de cashew vulling en plaats de taart opnieuw 30 minuten in de diepvriezer.
Het opdienen
Haal de cake 30 minuten voor het serveren uit de diepvriezer. Werk de taart af met verse, biologische bloemen naar keuze.