Avocado's zijn niet weg te denken uit ons wekelijks eetpatroon. Deze populaire groente zit vol rijke vezels, gezonde vetten en vitamine E. Voor ons reden genoeg om ermee te experimenten in de keuken.
Bron: Elle Belgique
1. Pesto
Ingrediënten
- 50 g pijnboompitten
- een avocado
- 6 cl citroensap
- 6 cl olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 10 blaadjes basilicum
- zout en peper
Bereiding
1. Gril de pijnboompitten in een hete pan voor 10 à 15 seconden. Laat afkoelen.
2. Meng alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa.
3. Voeg peper en zout toe en laat afkoelen in de koelkast. Strooi voor het opdienen de pijnboompitten over de pesto.
2. Yoghurtdip met avocado
Ingrediënten
- 1 avocado
- 1 citroen
- 1 potje magere yoghurt
- 2 ajuinen
- 2 soeplepels fijngehakte peterselie
- peper en zout
Bereiding
1. Snijd de avocado middendoor en plet het vruchtvlees.
2. Meng het vruchtvlees met de yoghurt, citroensap, fijngehakte ajuin en peterselie.
3. Voeg peper en zout toe en laat afkoelen in de koelkast. Ideale smaakmaker voor slaatjes.
3. Mayonnaise
Ingrediënten
- 2 avocado's
- 1 citroen
- 1 ajuin
- 3 soeplepels olijfolie
- 1 grote rode peper
- peper en zout
Bereiding
1. Snijd de avocado's middendoor en plet het vruchtvlees in de mixer.
2. Voeg de citroensoep, fijngehakte ajuin en rode peper toe
3. Breng op smaak met peper en zout.
4. Voeg de olijfolie toe en laat afkoelen in de koelkast.
4. Hummus
Ingrediënten
- 220 g kikkererwten
- 2 avocado's
- 1 citroen
- 1 rode peper
- 6 cl olijfolie
- peper en zout
1. Snijd de peper fijn en de avocado's middendoor en was de kikkererwten.
2. Meng deze ingrediënten in een blender. Voeg olijfolie toe en meng alles tot een gladde massa.