Zin in een origineel dessert? Probeer dé culinaire trend van het moment uit en pak uit met de cake in dierenprint. Heerlijk en lekker wild… 

De zebracake

Piece of ''Zebra'' cake.

 

Wat heb je nodig?

  • 150 ml olijfolie of kokosolie
  • 200 g suiker
  • 150 ml elk
  • 4 eieren
  • 300 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 soeplepels cacao

Om een zebracake te maken, moet je gewoon 2 soorten beslag maken in een andere kleur: een normaal lichtkleurig cakebeslag en een met chocolade. Helemaal niet moeilijk. We frissen even je basis kookkunsten op.

Meng in een kom 150 ml olijfolie, 200 g suiker, 150 ml melk en 4 eieren. Verdeel daarna het mengsel in 2 verschillende kommen. Voeg 150 g bloem en een theelepel bakpoeder toe aan elk mengsel. Voeg vervolgens aan 1 van de 2 mengsels 2 à 3 soeplepels cacao toe. Als de 2 deegmengsels klaar zijn, giet ze een voor een in een ronde bakvorm. Giet met een soeplepel een cirkel van het donkere deeg in het midden van de bakvorm. Doe daarna wat van het lichtere deeg in het midden van het chocoladedeeg. Herhaal dit proces en wissel altijd af van kleur. Zet de cake zo’n 35 minuten in de oven op 180°C en klaar is kees!