Zin in een origineel dessert? Probeer dé culinaire trend van het moment uit en pak uit met de cake in dierenprint. Heerlijk en lekker wild...
De zebracake
Wat heb je nodig?
- 150 ml olijfolie of kokosolie
- 200 g suiker
- 150 ml elk
- 4 eieren
- 300 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 soeplepels cacao
Om een zebracake te maken, moet je gewoon 2 soorten beslag maken in een andere kleur: een normaal lichtkleurig cakebeslag en een met chocolade. Helemaal niet moeilijk. We frissen even je basis kookkunsten op.
Meng in een kom 150 ml olijfolie, 200 g suiker, 150 ml melk en 4 eieren. Verdeel daarna het mengsel in 2 verschillende kommen. Voeg 150 g bloem en een theelepel bakpoeder toe aan elk mengsel. Voeg vervolgens aan 1 van de 2 mengsels 2 à 3 soeplepels cacao toe. Als de 2 deegmengsels klaar zijn, giet ze een voor een in een ronde bakvorm. Giet met een soeplepel een cirkel van het donkere deeg in het midden van de bakvorm. Doe daarna wat van het lichtere deeg in het midden van het chocoladedeeg. Herhaal dit proces en wissel altijd af van kleur. Zet de cake zo'n 35 minuten in de oven op 180°C en klaar is kees!
De tijgercake
Net zoals de zebracake is de tijgercake vooral een spel van geduld en kleuren. Voor dit lekkernijtje gebruiken we niet 2, maar 3 verschillende deegmengsels. Gebruik een vloeibare kleurstof voor het oranjekleurige deeg. Voor het donkerbruine deeg kan je ofwel een vloeibare kleurstof gebruiken, ofwel cacaopoeder. Aangezien de strepen van een tijger altijd in willekeurige volgorde en vorm verschijnen, kan je zelf kiezen of je liever strepen, cirkels of halve cirkels maakt in je cake. Je gasten zullen niet weten wat ze zien (en proeven) wanneer ze een hapje nemen van dit dessert!
De luipaardcake
Wat heb je nodig?
- 25 g maïzena
- 250 ml melk
- 50 g boter
- 70 g suiker
- een snuifje zout
- 375 g bloem
- 8 g verse gist of bakpoeder
- 25 g cacao
De luipaardcake is doodeenvoudig te bereiden. Het enige wat je moet doen, is drie verschillende kleuren deeg maken: een wit-geelachtige, een lichtbruine en een donkerbruine. Verdeel elk deegmengsel in zes of zeven stukken met verschillende groottes. Maak van een stuk lichtbruin deeg een worst die zo lang is als je bakvorm. Neem dan een stuk donkerbruin deeg, maak het plat, en rol het rondom de lichtbruine deegworst. Doe hetzelfde met de geelachtige deeg: maak plat en rol het rondom de donkerbruine worst. Herhaal deze operatie totdat al het deeg op. Bekijk de tutorial hieronder voor een prachtig voorbeeld:
De pandacake
Net zoals bij de luipaardcake, zal je verschillende deegmengsels moeten maken. Het witte deeg zal het hoofd van de panda vormen, de chocolade variant dient voor de ogen en de oren en een derde (willekeurige) kleur van deeg dient als achtergrond. Smakelijk!
(Stagiaire Laura Vermeire via Elle Belgique)