De luipaardcake

©Cocoebaunilha

©Cocoebaunilha

Wat heb je nodig?

  • 25 g maïzena
  • 250 ml melk
  • 50 g boter
  • 70 g suiker
  • een snuifje zout
  • 375 g bloem
  • 8 g verse gist of bakpoeder
  • 25 g cacao

De luipaardcake is doodeenvoudig te bereiden. Het enige wat je moet doen, is drie verschillende kleuren deeg maken: een wit-geelachtige, een lichtbruine en een donkerbruine. Verdeel elk deegmengsel in zes of zeven stukken met verschillende groottes. Maak van een stuk lichtbruin deeg een worst die zo lang is als je bakvorm. Neem dan een stuk donkerbruin deeg, maak het plat, en rol het rondom de lichtbruine deegworst. Doe hetzelfde met de geelachtige deeg: maak plat en rol het rondom de donkerbruine worst. Herhaal deze operatie totdat al het deeg op. Bekijk de tutorial hieronder voor een prachtig voorbeeld: