• Citrus zest

citruszest

Rasp de schil van citrusvruchten (citroen, limoen, mandarijn, sinaasappel, pompelmoes…) om jouw eigen citrus zest te maken. Zorg ervoor dat het fruit droog is, rasp de schil en laat nog enkele dagen uitdrogen. Wanneer je later een pasta of dessert maakt, kan je de citrus zest gebruiken om het gerecht wat op te fleuren.

Enkele ideetjes:

Sprenkel de citrus zest over eender welke pasta net voor het opdienen, voor dat extra tikkeltje meer.

lemon zest on pasta (marcus nilsson)

Foto: Marcus Nilsson

Voeg toe aan om het even welk gebak om de unieke smaken extra tot hun recht te laten komen. Je kan de zest zowel mengen onder de ingrediënten, als bovenop het gebak strooien ter versiering.

alex lau

Foto: Alex Lau

Citrus zest kan ook toegevoegd worden aan je vleessauzen. Tip: voeg de citrus zest pas op het einde toe, zodat de saus geen bittere smaak krijgt.

danny kim sauce

Foto: Danny Kim