3. Hoofdgerecht-dessert

Pindapizza 

©chocolatewithgrace

©chocolatewithgrace

Wat heb je nodig?

300 g bloem

3 soeplepels olijfolie

Een half blokje gist

1 snuifje zout

1 koffielepel suiker

Stap 1:

Doe de bloem, suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en giet daar 3 lepels olijfolie in. Meng in een andere kom de gist met 10 cl water en voeg vervolgens toe aan het bloemmengsel tot je een stevig deeg krijgt.

Stap 2:

Kneed het deeg op een werkblad en voeg extra bloem toe indien nodig. Wanneer het deeg goed gekneed is, laat zo’n 30 minuutjes staan.

Stap 3:

Rol het deeg uit tot een platte schijf. Maak met een vork kleine gaatjes in het pizzadeeg. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de pizza zo’n 5 à 6 minuten.

Stap 4:

Haal het pizzadeeg uit de oven en smeer er pindakaas over. Garneer met ingrediënten naar keuze: appel, peer, banaan, marshmallow, havermout, chocoladedruppels, rozijnen… Zet vervolgens de pizza nog een laatste keer in de over voor 5 minuten. De pindakaaspizza is nu klaar! Smakelijk!

Quesa-pinda-dillas of pindapanini 

©budgetbytes

©budgetbytes

Of het nu in een tortilla, een broodje of pannenkoek is, pindakaas past overal bij. Voor een zoutere quesadilla kan je kip, avocado of scampi toevoegen. Voor een zoete tortilla zijn vruchten zoals appel, banaan of peer een perfect ingrediënt. Niets belet je om wat fondant chocolade toe te voegen voor dat extra tikkeltje meer!

(Laura Vermeire via Elle Belgique)