Superfood #6: Himalayazout
What’s in a name? Dit roze zout is afkomstig uit de oerzeeën die miljoenen jaren geleden voorkwamen in het Himalayagebergte in Pakistan. Het zout is heel puur en bevat maar liefst 84 natuurlijke mineralen waardoor het beter is dan normaal tafelzout. De kleur van Himalayazout varieert van wit en roze tot dieprood, afhankelijk van de concentraties ijzer die zich in het zout bevinden.
Niet alleen topchef zoals Jamie Oliver zweren erbij, ook spa’s en andere gezondheidscentra’s kiezen meer en meer voor himalayazout. Het is een uitstekende scrub en wordt vaak gebruikt bij aromatherapieën.
DIY gezichtsmasker/scrub
– Meng 2 eetlepels himalayazout met 1 eetlepel amandelolie, wat limoenzeste en verse tijm.
– Meng alle ingrediënten samen en smeer op je gezicht. Laat het masker een vijf à tien minuten intrekken en scrub nadien zachtjes je gezicht.
– Spoel je gezicht met behulp van lauw water en dep je gezicht voorzichtig droog.