1. Kruidenwafeltjes met Gruyère AOP
- Voorbereiding: 15 minuten
- Laten rusten: 30 minuten
- Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Ingrediënten (8 wafeltjes)
- 20 g verse gist
- 2,5 dl lauwe melk
- 125 g bloem
- 100 g gesmolten boter
- 4 eieren, dooier en eiwit apart
- 2 soeplepels bieslook, peterselie, oregano in stukjes gehakt
- 100 g gruyère AOP, geraspt
- Zout
Bereiding
- Meng de verse gist met de melk in een kom. Laat even staan.
- Meng de bloem en het zout in een andere kom. Voeg nu de gesmolten boter, de eierdooiers en kruiden bij de melk en gist. Meng goed. Voeg vervolgens de gruyère toe.
- Meng nu met een houten lepel de natte ingrediënten met de droge totdat je een gladde pasta krijgt. Laat 30 minuten staan.
- Klop het eiwit stijf. Voeg met een spatel voorzichtig het eiwit toe aan de pasta.
- Verwarm het wafelijzer. Vet in met wat boter. Doe 1 soeplepel van het mengsel op het wafelijzer. Laat enkele minuutjes bakken.
- Dien de wafels warm op.