2. Zandkoekjes met Appenzeller® en rozemarijn
Voorbereiding: 15 minuten
Laten rusten: 30 minuten
Bakken: 15 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Ingrediënten voor ongeveer 24 zandkoekjes
- 250 g bloem
- 1 mespunt chilipoeder
- 200 g geraspte Appenzeller®
- 1 theelepel rozemarijn in stukjes gehakt
- 160 g boter op kamertemperatuur
- Peper, zout
Bereiding
- Meng in een kom de bloem, het zout, de peper, de chilipoeder, de Appenzeller® en de rozemarijn. Voeg de boter toe. Meng alle ingrediënten goed tot een bolletje. Laat gedurende 30 minuten afkoelen in de koelkast in een kom bedekt met plastic folie.
- Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van 5 mm. Maak met een cookie cutter (metalen vormpjes) koekjes met een diameter van 4 cm. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak 15 à 20 minuten.