2. Zandkoekjes met Appenzeller® en rozemarijn

zandkoekjes kaas en rozemarijn

Voorbereiding: 15 minuten

Laten rusten: 30 minuten

Bakken: 15 minuten

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten voor ongeveer 24 zandkoekjes

  • 250 g bloem
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 200 g geraspte Appenzeller®
  • 1 theelepel rozemarijn in stukjes gehakt
  • 160 g boter op kamertemperatuur
  • Peper, zout

Bereiding

  1. Meng in een kom de bloem, het zout, de peper, de chilipoeder, de Appenzeller® en de rozemarijn. Voeg de boter toe. Meng alle ingrediënten goed tot een bolletje. Laat gedurende 30 minuten afkoelen in de koelkast in een kom bedekt met plastic folie.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van 5 mm. Maak met een cookie cutter (metalen vormpjes) koekjes met een diameter van 4 cm. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Bak 15 à 20 minuten.