De soorten
De meest voorkomende soorten tofu zijn:
#1: Zachte tofu (soft)
De zachte tofu, is zoals de naam het aangeeft, zacht van structuur en is makkelijk in te duwen. Je kan het verwerken in kroketten, pastasaus, quiches, puree, burgers en het kan gebruikt worden ter vervanging van soepballetjes.
#2: Zijden tofu (silken)
Zijden tofu is een zachte, gladde tofu die veel water bevat en een lopende structuur heeft (het doet denken aan pudding). De zijden tofu kan op alle temperaturen geserveerd worden en is geschikt voor zowel zoete als hartige gerechten: pudding, mousse, taart, ijs, soepen, dips, dressings, enzovoort.
#3: Stevige tofu (firm)
Firm tofu is de meest gebruikte, verkochte én veelzijdige tofu: je kan het bakken, frituren, roerbakken, het kan verwerkt worden in ovenschotels, soepen, etc. Het product heeft een vrij grove structuur en bevat redelijk veel vocht. Daarom is het belangrijk dat je het product voor gebruik goed laat uitlekken.