Quinoa­sa­la­de met tofu

default

Bron: www.ah.be

Ingrediënten

– 375 g tofu (naturel)
– 1 tl gemalen piment
– 1 tl paprikapoeder
– 300 g quinoa
– 1 rode peper
– 4 salade-uitjes
– 1 rode paprika
– 100 g gedroogde abrikozen
– 2 limoenen
– 100 g spinazie
– 15 g koriander (bakje)
– 15 g munt (bakje)
– 1 el olijfolie
– 60 g walnoten
– 4 el olijfolie extra vierge
– 1 avocado
– 50 g witte kaas
– 1 bakje tuinkers (20 g)
– 4 el magere yoghurt

Bereiding

– Laat de tofu uitlekken, snij in plakken van 1 cm en dep droog. Bestrooi de tofu met het piment en de paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Laat marineren.

– Kook de quinoa in water gedurende 8 minuten. Giet af, spoel met koud water, giet opnieuw af en schep in een schaal.

– Verwijder ondertussen het steeltje van de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in stukjes en de salade-uitjes in ringetjes.

– Snij de paprika en abrikozen in stukjes. Pers de limoenen uit.
Hou wat spinazie, koriander- en muntblaadjes achter voor garnering. Maal de rest met de peper, salade-uitjes in de keukenmachine fijn.

– Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de walnoten en paprika gedurende 5 minuten. Schep regelmatig om. Doe alles in een schaal en meng de abrikozen erdoor. Meng de quinoa met het spinaziemengsel. Breng op smaak met het limoensap en de extra vierge olijfolie. Schep het paprikamengsel erdoor.

– Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tofu goudbruin. Keer de tofu na 2 minuten om.

– Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snij in plakken en verkruimel de kaas. Verdeel de tofu, avocado, witte kaas en tuinkers over de quinoasalade. Garneer met de achtergehouden spinazie, koriander en munt. Serveer met de yoghurt.

Bronwww.ah.be