Na het succes van Bevergem en Eigen Kweek is fictie van eigen bodem iets om naar uit te kijken. De nieuwe dramareeks Chaussee d’Amour - een co-productie van Telenet en televisieproductiehuis DeMensen - toont het leven zoals het is - of zou kunnen zijn - op de steenweg van de betaalde liefde. 3 redenen waarom mag je de hypeserie van het moment niet missen:
- Beklijvend scenario
Het kleinburgerlijke luxeleventje van doktersvrouw Sylvia wordt bruusk overhoop gegooid wanneer haar man Daniël, een gereputeerde gynaecoloog, tijdens de housewarming party van hun designvilla gearresteerd wordt op verdenking van aanranding. Samen met haar rebelse tieners Sep en Eva vindt ze onderdak in het armetierige bordeel dat ze onlangs erfde van haar vader, met wie ze decennia geleden had gebroken. Uit financiële noodzaak begint Sylvia een nieuw leven als uitbaatster van de Cats. Wat volgt is een kinky cocktail van overspel, moord en duistere familiegeheimen tegen de intrigerende achtergrond van striptenten en cabardouches langs de Chaussee d’Amour. De reeks kruipt vanaf de eerste aflevering onder de huid en laat je tien episodes lang niet meer los. Chaussee d'Amour wil bewust niet de marginale kant van het undergroundmilieu belichten, maar net het hechte vrouwen-onder-elkaar-gevoel benadrukken. "Het is een reeks over sterke vrouwen die het opnemen voor elkaar en vechten voor hun kroost," aldus Nathalie Basteyns, de vrouwelijke spindoctor achter de reeks.
Met de lancering van Chaussee d'Amour is een stukje Vlaamse televisiegeschiedenis geschreven. Het is de eerste keer dat een Belgische telecomspeler een eigen reeks uitbrengt. De productie past binnen de strategie van Telenet om zijn positie van entertainment group verder uit te bouwen.
Een scenario is maar zo goed als de cast en vice versa. In het geval van Chaussee d’Amour tillen ze elkaar zelfs op. Een mix van gevestigde waarden, vertrouwde gezichten en aanstormend talent blijkt de sleutel tot het succes.
Het hoofdpersonage Sylvia wordt vertolkt Tiny Bertels (bekend van Loslopend Wild, Salamander, Groenten uit Balen en haar oer-Kempische accent). Verder herken je onder andere Ruth Becquart (Clan) als het naïeve, maar goedhartige hoertje Sandy, Kader Gürbüz als SM-meesteres Valentina, Evelien Bosmans als de hoogzwangere wijkagent Sam, Dirk Roofthooft als de chagrijnige rechercheur Ludo, Frank Focketeyn als Jos, de dubieuze garagist en Viv Van Dingenen als diens vrouw Claire.
De vijftienjarige Thomas De Smet rolde eerder toevallig in de filmwereld en mag gerust een natuurtalent genoemd worden. Zonder enige camera-ervaring of theateropleiding maakte hij vorig jaar zijn debuut in de Vlaamse horrorfilm Welp en nu zet hij in Chaussée d'Amour een glansrol neer als Sep, de zoon van Sylvia, een prille puber in volle identiteits-ontwikkeling. Wanneer Sep, het artistieke moederskindje en zijn zus Eva, een typische tiener die met puberale issues worstelt, na de plotse scheiding van hun ouders losgerukt worden uit hun geprivilegieerde leventje en terechtkomen in een aftands appartement boven een hoerentent, lopen de spanningen hoog op. Terwijl de hormonen Sep naar het hoofd (en wellicht ook andere lichaamsdelen) stijgen, sluit hij vriendschap met Sandy, een van de meisjes uit de Cats voor wie hij een serieuze boon heeft en voor wie hij zich op hilarische wijze in de nesten werkt. De schalkse knul met het peperkoeken hart is alvast in de running voor de titel van tieneridool 2017. Wedden?