Deze zomer zet Nespresso de toon voor je cocktails. Om ’s middags, ‘s namiddags en ’s avonds te drinken…
De Nespresso experts reisden de wereld af om de beste koffiebonen uit de beste terroirs te kiezen en slaagden erin om de beste koffiekwaliteit ooit aan te bieden. Het is dan ook niet te verwonderen dat Nespresso met overweldigende meerderheid de voorkeur geniet van beroemde barmen en barwomen. De zeer bijzondere, uiterst herkenbare smaken van de 23 Grands Crus Nespresso zijn een onuitputtelijke inspiratiebron voor een reeks nieuwe cocktails.
Verras deze zomer je vrienden met de heerlijke Nespresso cocktails!
Twee Nespresso recepten voor zalige momenten:
’s Namiddags, op een heerlijk terras met de Latte Macchiato Mojito: een verrukking van de zintuigen in de kleuren van de Caraïben!
- Grand Cru espresso capsule 40 ml: Dharkan, Roma of Dulsão do Brasil
- 40 ml Mojito Mint® siroop
- 200 ml volle melk
- muntblaadje
- ijsblokjes
Giet 40 ml siroop in het serveerglas. Giet de Grand Cru in een melkkannetje
en voeg er 3 ijsblokjes bij. Meng zachtjes. Giet 200 ml melk in de Aeroccino melkopschuimer. Druk gedurende 2 seconden op de knop, tot het lampje blauw, wordt om koud melkschuim te verkrijgen. Giet het koude melkschuim aan de hand van een receptenlepel geleidelijk centraal in het glas. Voeg daarna langzaam de inhoud van het kannetje toe, zonder de ijsblokjes.
’s Avonds zijn we gewonnen voor de Coco Roch Indriya from India *
- 4 cl de Ketel One Vodka
- 1 cl de Grand Marnier
- 2 cl Filliers 15Y graanjenever
- 1,5 cl Frangelico (likeur op basis van hazelnoten)
- 25 ml Grand Cru Indriya from India (kruidig, intensiteit 10)
Meng alle ingrediënten en enkele ijsblokjes in een shaker met een filter en schudt gedurende 30 seconden. Dien op in mooie cocktailglazen.
*Een recept van Hannah Van Ongevalle. In 2014
verkozen tot beste barwoman van België. Samen met haar broer Ran baat ze de trendy bar ‘The Pharmacy’ in Knokke uit.
Hannah : “Ik heb de Grand Cru Indriya from India gekozen omwille van zijn sterke persoonlijkheid en zijn kruidige aromatische tonen, die prachtig aansluiten bij de kruiden die men in Grand Marnier en Jenever terugvindt. De smaak van de koffie houdt dankzij de Ketel One Vodka langer aan in de mond. Het resultaat is een vrij pittige cocktail met een zachte toets van de hazelnotenlikeur.”
Inspiratie nodig?
Ontdek onze andere recepten voor elk moment van de dag op
www.nespresso.com/ultimate-coffee-creations