ELLE Ontdekt: meer dan 40 adresjes om te ontdekken in Ibiza

Geüpdatet op 27 mei 2024 door Sofie Kegelaers
ELLE Ontdekt: meer dan 40 adresjes om te ontdekken in Ibiza @Shutterstock

Of je nu naar Noord, Oost, Zuid of West Ibiza trekt, we hebben de mooiste hotels en beste adressen opgelijst voor een onvergetelijke vakantie.

Als onderdeel van de betoverende Spaanse eilandengroep de Balearen, ademt Ibiza een onmiskenbare sfeer van vrijheid en creativiteit. Verken met ons de bruisende straten van Ibiza-stad en de serene schuilplaatsen van het noordelijk platteland. Bezoek de kleurrijke hippiemarkten van Sant Carles de Peralta en duik ten slotte in de wereldberoemde clubs van Playa d'en Bossa. Het hele eiland is een ware speeltuin voor de zintuigen, waar kunstenaars, creatievelingen en muzikanten samenkomen om zichzelf te herontdekken en te laten inspireren.

Het noorden van Ibiza

In het rustieke en ongerepte noorden van Ibiza, in de gemeente Sant Joan de Labritja, ontdek je prachtige natuurlandschappen, afgelegen stranden en pittoreske dorpjes. Je vindt er ontelbare kronkelende paden die je leiden naar verborgen baaien, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten over de azuurblauwe Middellandse Zee. Voor reizigers die op zoek zijn naar rust en authenticiteit, biedt dit hoogstgelegen deel van het eiland de ultieme hideaway, ver weg van de drukte van de toeristische hotspots.

Cala d'en Serra, Sant Joan de Labritja @Shutterstock

Alle bucketlist plekjes

Cala Benirrás

Cala Benirrás staat bekend als een van de prachtigste stranden aan de noordkust van Ibiza, dankzij de betoverende baai, het kristalheldere water en de imposante kliffen. Maar wat deze plek echter echt uniek maakt, is de onmiskenbare hippiesfeer die er hangt. Al tientallen jaren verzamelen bohemian enthousiastelingen zich hier, en elke zondagavond wordt het strand het toneel van de iconische "drum down the sunset"-ceremonie.

Cala de Sant Vicent

Cala de Sant Vicent is een prachtig zandstrand, omgeven door weelderige groene heuvels. De kalme en ontspannen sfeer trekt in het bijzonder gezinnen met kinderen aan.

Cala Xarraca

Cala Xarraca, een betoverend kiezelstandje gelegen in een rustige baai, is oase van sereniteit. Maar het is niet alleen de rust die dit strand zo bijzonder maakt. In het bijzonder voor snorkelliefhebbers biedt Cala Xarraca een ongeëvenaarde ervaring, met een overvloed aan kleurrijke vissen en levendige koralen om te ontdekken.

Punta des Moscarter

Op dit uitkijkpunt worden wandelaars beloond met een prachtig panoramisch uitzicht. Bovendien herbergt deze locatie de Faro del Moscarter, ook wel de hoogste vuurtoren van de Balearen genoemd.

Sant Miquel de Balansat

Hoewel dit charmante dorpje vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen, verdient het zeker een bezoek. Je kan er genieten van een aantal gezellige tapasbars, restaurants en een prachtige Catalaanse kerk die al in de dertiende eeuw werd opgetrokken. De rijke tradities van dit dorp komen vooral tijdens de zomermaanden tot leven, wanneer de lokale bevolking volksdansen uitvoert.

De mooiste hotels

Ca Na Xica

Ca Na Xica is een oase van luxe en sereniteit. Dit boetiekhotel bevindt zich tussen de steden San Miguel de Balansat en Santa Gertrudis, op slechts enkele kilometers van het strand. Verscholen in een olijfgaard, biedt het met zijn prachtige architectuur en verfijnd interieur een exclusieve ervaring. Ca Na Xica beschikt over slechts een handvol suites, wat maakt dat je er in alle rust kunt vertoeven.

Prijsklasse: €€€
Adres: Carretera de Sant Miquel, km 10,2, 07815 Sant Miquel de Balansat, De Balearen, Spanje
www.canaxica.com

Hacienda Na Xamena

Hacienda Na Xamena, een legendarisch hotel, ligt hoog boven de kliffen van de noordkust van Ibiza. Als een van de eerste en meest prestigieuze vijfsterrenhotels op het eiland, heeft het een onberispelijke reputatie opgebouwd. De accommodatie biedt luxekamers en -suites, elk met een adembenemend uitzicht op zee. Het hotel beschikt over een bekroond spa- en wellnesscentrum, meerdere gastronomische restaurants, een tennisbaan, een voetbalveld en zelfs een bioscoopzaal. Hacienda Na Xamena is het perfecte toevluchtsoord voor wie op zoek is naar een onvergetelijke ontsnapping aan de drukte.

Prijsklasse: €€€
Adres: Carrer na Xamena, 07815 Ibiza, De Balearen, Spanje
www.haciendanaxamena-ibiza.com

Six Senses Ibiza

Six Senses is een belichaming van luxe en duurzaamheid. Dit eco-chic resort biedt een mix van high-end accommodaties, biologische gastronomie en holistische wellnesservaringen. Tip: neem zeker deel aan een van de yogasessies bij zonsopgang.

Prijsklasse: €€€
Adres: Carrer Camí de sa Torre, 71, 07810 San Juan Bautista, De Balearen, Spanje
www.sixsenses.com

The Giri Residence

The Giri Residence is een intiem boetiekhotel ondergebracht in een prachtig gerestaureerd herenhuis. Gelegen in het hart van het charmante dorpje Sant Joan de Labritja, fungeert het als stijlvol toevluchtsoord voor toeristen die zoeken naar een betaalbaar luxeverblijf in de noordelijke regio.

Prijsklasse: €€
Adres: Carrer de l'Alcalde Jaume Marí Roig, 5, 07810 San Juan Bautista, De Balearen, Spanje
www.thegiri.com

Valley Club Ibiza

In het hart van Sant Joan de Labritja ligt de verborgen schat genaamd Valley Club Ibiza. Dit unieke agroturismo is een toevluchtsoord voor fijnproevers en levensgenieters, waar gastronomie, natuur en ontspanning in perfecte harmonie samenkomen.

Prijsklasse: €€
Adres: Venda de Xarraca, 10, 07810 Sant Joan de Labritja, De Balearen, Spanje
www.valley-club.com

Alle verbogen restaurants en bars

A Mi Manera

A Mi Manera, gelegen langs de schilderachtige weg van San Joan, nodigt gasten uit voor een culinair avontuur waarbij elk gerecht met liefde en creativiteit wordt bereid. Dit gezellige restaurant biedt een menu dat de diversiteit van de Mediterrane keuken viert, met gebruik van verse en seizoensgebonden ingrediënten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@amimaneraibiza)

Prijsklasse: €€
Adres: Ctra. San Joan, km. 12, 07810 San Juan Bautista, De Balearen, Spanje
www.amimaneraibiza.com

Aubergine Ibiza

Aubergine Ibiza is een idyllisch restaurant gelegen te midden van uitgestrekte biologische tuinen in de buurt van San Miguel. Het menu is geïnspireerd op de principes van gezondheid en welzijn, met gebruik van seizoensgebonden en lokale producten. Gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten, variërend van kleurrijke salades tot voedzame bowls en verrukkelijke veganistische opties.

Prijsklasse: €
Adres: Carretera de Sant Miquel, km 9, 9, 07815 Sant Miquel de Balansat, De Balearen, Spanje
www.aubergineibiza.com

La Paloma

La Paloma is verstopt in de weelderige groene heuvels van San Lorenzo, omringd door vredige tuinen met citrusbomen. Dit charmante restaurant serveert Mediterrane gerechten met een creatieve twist, bereid met verse, lokale ingrediënten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Paloma Ibiza (@lapalomaibiza)

Prijsklasse: €€
Adres: La Paloma, Carrer Can Pou, 4, 07812 Sant Llorenç de Balàfia, De Balearen, Spanje
www.palomaibiza.com

Los Enamorados

Los Enamorados, gelegen aan de betoverende kust van Portinatx, is een boetiekhotel en restaurant dat de essentie van Ibiza's relaxte levensstijl weerspiegelt. Het menu bestaat uit een mix van lokale en internationale gerechten, van verse vis tot exotische salades en heerlijke desserts. Met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee is dineren bij Los Enamorados een ervaring die al je zintuigen prikkelt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Los Enamorados (@losenamoradosibiza)

Prijsklasse: €€
Adres: Ctra. Vénda de Portinatx, 103, 07810 Portinatx, De Balearen, Spanje
www.losenamoradosibiza.com

The Giri Café

The Giri Café, gelegen op het pittoreske plein van San Juan Bautista, werd in dezelfde stijl ingericht als het gelijknamige hotel The Giri Residence. Of je nu kiest voor een uitgebreid diner of gewoon wilt genieten van een kopje koffie, je wordt er verwend met een gastvrije sfeer en een onvergetelijke ervaring.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Giri Cafe Ibiza (@giricafe_ibiza)

Prijsklasse: €€
Adres: Plaza de España, 5, 07810 San Juan Bautista, De Balearen, Spanje
www.giricafe.com

Het oosten van Ibiza

In het oosten van Ibiza glinstert de provincie Santa Eulària des Riu als een juweel aan de kust. Dit gebied staat bekend om zijn pittoreske stranden, culturele bezienswaardigheden en restaurants met gastronomische hoogstandjes. Je kan er charmante steegjes verkennen, ontspannen op een van de vele idyllische stranden en genieten van de lokale gerechten die de regio te bieden heeft.

De haven van Santa Eularia des Riu @Shutterstock

Alle bucketlist plekjes

Cala Aigua Blanca

Cala Aigua Blanca is een populair strand voor locals. Het wordt beschouwd als de beste surfspot van Ibiza, waar de golven in de winter tot tweeënhalve meter hoog komen.

Las Dalias Hippiemarkt

Las Dalias is een van de bekendste en meest geliefde hippiemarkten van Ibiza. Snuister tussen de kraampjes met handgemaakte spullen, vintage kleding, sieraden en ambachtelijke producten. Je vindt er ongetwijfeld een leuk souvenir voor jezelf of voor je geliefden.

Puig de Missa

Puig de Missa is een historisch heuveldorp met een prachtige kerk. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over het mooie omliggende landschap.

Punta Arabí Hippiemarkt

Punta Arabí Hippiemarkt is een populaire hippiebeleving op Ibiza, gelegen in Es Canar. Je vindt er een scala aan exotische producten, ambachtelijke waren en live-entertainment.

Santa Gertrudis de Fruitera

In dit schilderachtige dorp met pittoreske straten ontdek je vele kunstgalerijen, boetieks en gezellige restaurants.

De mooiste hotels

Can Domo

Can Domo is gevestigd in een voormalige boerderij die nu wordt gerund als een agroturismo. De overnachtingsplaats heeft verschillende voorzieningen, waaronder een zwembad, een zonneterras en een solarium, waar gasten kunnen ontspannen en genieten van de rustige omgeving. Bovendien ligt het pand op slechts vijf minuten afstand van de Roca Llisa Golf Club, waardoor het een ideale keuze is voor golfers.

Prijsklasse: €€
Adres: Carretera Cala Llonga, Km 7.6, 07840 Santa Eulària des Riu, De Balearen, Spanje
www.candomoibiza.com

Gatzara Suites Santa Gertrudis

Gatzara Suites Santa Gertrudis is een warm en uitnodigend boetiekhotel. Het wordt gerund door een familie en is gelegen in het pittoreske dorpje Santa Gertrudis, in het hart van Ibiza. De moderne suites zijn stijlvol ingericht en voorzien van alle comfort.

Prijsklasse: €€
Adres: Carrer Vénda de Parada, 6, 07814 Santa Gertrudis de Fruitera, De Balearen, Spanje
www.hotelgatzaraibiza.com

ME Ibiza

Het iconische ME Ibiza, onderdeel van de gerenommeerde Meliá-hotelketen, is niet zomaar een hotel op Ibiza - het is een bestemming op zich. Als lid van "The Leading Hotels of the World", een prestigieuze marketingorganisatie met meer dan vierhonderd hotels in tachtig landen wereldwijd, staat ME Ibiza synoniem voor exclusiviteit en verfijning. Van voormalige kastelen tot afgelegen bergschuilplaatsen en privé-eilanden, de eigendommen van "The Leading Hotels of the World" belichamen luxe en uniciteit. Bij ME draait alles om het ervaren van de beste dingen in het leven - van haute cuisine, exclusieve spabehandelingen tot dansen op de beats van wereldberoemde DJ's, allemaal tegen de adembenemende achtergrond van de Middellandse Zee.

Prijsklasse: €€
Adres: Avinguda de s'Argamassa, 153, 07849 s'Argamassa, De Balearen, Spanje
www.melia.com/me-ibiza

Hotel Mongibello Ibiza

Hotel Mongibello Ibiza brengt de charme van de jaren zestig tot leven in het hart van Santa Eulalia. Dit exclusieve boetiekhotel vangt de essentie van het "Dolce Far Niente", de kunst van het genieten, en biedt een Mediterrane enclave waar gasten kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en zich kunnen onderdompelen in een wereld van rust en sereniteit.

Prijsklasse: €€
Adres: Carrer els Rosers, 53, 07849 Siesta, De Balearen, Spanje
www.mongibelloibiza.com

Nativo Hotel Ibiza

Nativo Hotel bevindt zich op slechts een steenworp afstand van de bruisende Las Dalias-hippiemarkt en het levendige conferentiecentrum van Ibiza. Dit viersterrenhotel heeft niet alleen een gunstige locatie, maar biedt ook een unieke en authentieke ervaring voor gasten die het oosten van het eiland willen verkennen. Met zijn strakke minimalistische design, serene sfeer en attente service, nodigt Nativo Hotel gasten uit om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Ibiza.

Prijsklasse: €€
Adres: Carrer els Clavells, 24, 07849 Ibiza, De Balearen, Spanje
www.nativohotelibiza.com

Alle verbogen restaurants en bars

Amante Ibiza

Dit exclusieve restaurant biedt gasten een onvergetelijke eetervaring met een adembenemend uitzicht op de azuurblauwe Middellandse Zee. Met een menu dat de smaken van de zee en het land viert, biedt Amante Ibiza een selectie van verfijnde Mediterrane gerechten bereid met de beste lokale ingrediënten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amante Ibiza (@amanteibiza)

Prijsklasse: €€€
Adres: Cala Sol d'en Serra Calle Afueras, s/n, 07849 Cala Llonga, De Balearen, Spanje
www.amanteibiza.com

Atzaró Beach

Dit stijlvolle restaurant in boho-stijl heeft een ontspannen sfeer en een menu vol gezonde gerechten. Gasten kunnen sippen van verfrissende cocktails en proeven van smakelijke paella en heerlijke visgerechten met biologische groenten uit de Atzaró groentetuin.

Prijsklasse: €€
Adres: Playa, Av. Cala Nova, s/n, 07849, De Balearen, Spanje
www.atzarobeach.com

Overall

Overall, gelegen in het hart van Santa Gertrudis de Fruitera, is een culinair juweeltje dat de essentie van de Ibizaanse keuken vastlegt. Dit gezellige restaurant verwelkomt gasten met een warme sfeer, en het menu wordt bereid met de allerbeste ingrediënten van het eiland.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by O V E R A L L (@overallibiza)

Prijsklasse: €€€
Adres: Passeig de Santa Gertrudis n11, Local 3, 07814 Santa Gertrudis de Fruitera, De Balearen, Spanje
www.overallibiza.com

Finca La Plaza

Finca La Plaza, gelegen op het pittoreske Plaza de la Iglesia in Santa Gertrudis de Fruitera, is een gastronomisch paradijs waar elegantie en verfijning samenkomen. Dit exclusieve restaurant biedt een menu van verfijnde Mediterrane gerechten bereid met lokale ingrediënten en een creatieve twist.

View this post on Instagram

 

A post shared by Finca La Plaza (@fincalaplaza)

Prijsklasse: €€€€
Adres: Finca La Plaza, Plaza de la Iglesia, 5, 07814 Santa Gertrudis de Fruitera, De Balearen, Spanje
www.fincalaplaza.com

Nudo

Nudo, gelegen in het schilderachtige Es Figural, is een must-visit voor liefhebbers van de verfijnde keuken. Dit trendy etablissement, dat de smaken van de Middellandse Zee viert met heerlijke visgerechten, wordt geleid door drie voormalige chefs van het sterrenrestaurant Noma in Kopenhagen. Het menu staat voor puurheid en eenvoud, of zoals wij het zouden verwoorden: "simpel maar goed".

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NUDO (@nudo_ibiza)

Prijsklasse: €€
Adres: Carretera Club Figueral, 48, 07850 Es Figueral, De Balearen, Spanje
www.nudoibiza.com

Het zuiden van Ibiza

In het bruisende zuiden van Ibiza vormt de hoofdstad Ibiza-stad het hart van de actie. Hippe bars en boetiekjes worden er afgewisseld met historische bezienswaardigheden en trendy uitgaansgelegenheden. Het spreekt dus voor zich dat je hier de leukste rooftops terugvindt, met de allermooiste uitzichten.

Ibiza-stad @Shutterstock

Alle bucketlist plekjes

Dalt Vila

Dalt Vila is het historische stadsgedeelte van Ibiza-stad, dat deel uitmaakt van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bovenop de heuveltop vind je het imposante kasteel van Ibiza-stad. Het biedt niet alleen een fascinerende inkijk in de geschiedenis van het eiland, maar ook panoramische uitzichten die de moeite van het beklimmen meer dan waard zijn.

Eivissa Marina

Geniet van een ontspannen wandeling langs de chique jachthaven van Ibiza-stad, bewonder de luxejachten en stop voor een drankje in een van de vele cafés en restaurants langs het water.

Las Salinas

Las Salinas is een beschermd natuurgebied in het zuiden van Ibiza. Je kan er langs de roze zoutvlaktes wandelen en de inheemse flora en fauna bewonderen, zoals bijvoorbeeld de flamingo's die vaak in de lagunes vertoeven.

Playa d'en Bossa

Playa d'en Bossa is ongetwijfeld een van de langste en meest populaire stranden van Ibiza. Hier vind je verschillende trendy strandclubs, restaurants en standjes die watersportactiviteiten aanbieden, waardoor het de perfecte bestemming is voor zowel ontspanning als amusement.

Puig des Molins

De necropolis Puig des Molins, oftewel de heuvel van de windmolens, is een van de grootste begraafplaatsen uit de oudheid. De wél drieduizendvijfhonder ondergrondse graftombes zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en behoren tot de best bewaard gebleven exemplaren ter wereld.

De mooiste hotels

Can Arabí

Het agroturismo Can Arabí ligt verscholen tussen sinaasappel- en citroenboomgaarden. Deze charmante voormalige boerderij, slechts tweeënhalve kilometer verwijderd van Ibiza-stad, biedt een unieke ervaring doordrenkt met de charme van het eiland en de warmte van de lokale gastvrijheid. Je kan er genieten van een verfrissende duik in het zwembad, ontspannen in de hottop of  relaxen op een van de terassen. De kamers van Can Arabí zijn vernoemd naar de verschillende bomen op het eiland. Ze bieden een sfeervolle en comfortabele omgeving om tot rust te komen na een dag vol avontuur.

Prijsklasse: €€€
Adres: Carrer Torrent Puig d´en Valls, s/n, 07819 Puig d´en valls, Ibiza, De Balearen, Spain
www.canarabi.com

Montesol Experimental Ibiza

Bij Montesol Experimental werd bijna een eeuw aan geschiedenis en glamour samengebracht onder één dak. Het hotel, gelegen aan de voeten van het  majestueuze Dalt Vila, is een tijdloos icoon in het hart van Ibiza-stad. Met drieendertig prachtig ontworpen kamers biedt Montesol Experimental een charmant verblijf met adembenemend uitzicht op de stad. Je kan er genieten van smaakvolle gerechten in het restaurant en verfijnde cocktails op het dakterras.

Prijsklasse: €€
Adres: Passeig de Vara de Rey, 2, 07800 Eivissa, De Balearen, Spanje
www.montesolexperimental.com

Nobu Hotel Ibiza Bay

Als onderdeel van Nobu's wereldwijde collectie van hotels en residenties, combineert dit luxueuze toevluchtsoord Japans minimalisme met Mediterraanse charme en gastvrijheid. Je geniet er van een onvergetelijk verblijf, omgeven door de natuurlijke schoonheid van Ibiza en het culinaire genot van unieke fusiongerechten. Nobu Hotel Ibiza Bay ligt ideaal aan de oevers van de baai van Talamanca, met directe toegang tot het zandstrand en de trendy boetiekjes en restaurants van Marina Botafoch en de oude stad op loopafstand.

Prijsklasse: €€€
Adres: Carrer de Ses Feixes, 52, 07800, De Balearen, Spanje
www.nobuhotelibizabay.com

Sir Joan

Sir Joan is een intiem toevluchtsoord gelegen in het bruisende hart van Ibiza. Dit moderne en vrijgevochten hotel weerspiegelt de levendige cultuur en sensualiteit van het eiland, en verwelkomt iedereen. Sir Joan Hotel, onderdeel van Sircle Collection, ligt op een prominente locatie in Ibiza-stad, op slechts vierhonderd meter van Pacha, een van de bekendste nachtclubs van het eiland.

Prijsklasse: €€
Adres: Passeig Joan Carles I, 1, 07800 Eivissa, De Balearen, Spanje
www.sirhotels.com/joan

The Standard Ibiza

Vijfsterrenhotel The Standard herken je aan het epische zwembad "UP" dat zich op het dak van het hotel bevindt, en zo een prachtig uitzicht levert over de oude stad. Het gestroomlijnde witte hotel ligt op een steenworp afstand van de jachthaven, en is dus de perfecte uitvalsbasis om het zuiden van Ibiza te verkennen.

Prijsklasse: €€
Adres: Carrer de Bartomeu Vicent Ramon, 9, 07800 Eivissa, De Balearen, Spanje
www.standardhotels.com/ibiza

Alle verborgen restaurants en bars

Beachhouse Ibiza

Ontsnap aan de drukte van de stad en dompel jezelf onder in de ontspannen vibes van Beachhouse Ibiza, een trendy strandrestaurant dat ideaal gelegen is op het langste zandstrand van het eiland.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beachouse Ibiza (@beachouse_ibiza)

Prijsklasse: €€€
Adres: Beachouse, Carrer 34 de la Platja d'en Bossa, 07817 Sant Jordi de ses Salines, De Balearen, Spain
www.beachouseibiza.com

Café Montesol

Café Montesol, gelegen in het gelijknamige hotel Montesol Experimentel, is een charmant cafe en restaurant met een eigentijdse uitstraling. Of je nu komt voor een stevig ontbijt, een lichte lunch of een gezellige borrel, je vindt er altijd wat lekkers om van te genieten. Niet onbelangrijk: je hebt er, zoals je kan zien op onderstaande foto, een van de mooiste uitzichten op Dalt Vila.

Prijsklasse: €€
Adres: Passeig de Vara de Rey, 2, 07800 Eivissa, De Balearen, Spanje
www.montesolexperimental.com

Jul's Ibiza

Jul's Ibiza is een culinair paradijs waar de smaken van de Middellandse Zee samenkomen met internationale invloeden. Dit chique restaurant biedt een menu vol met creatieve gerechten en verfijnde smaken, bereid met de beste lokale en seizoensgebonden ingrediënten. De cocktailbar van Jul's is er trouwens eentje om "U" tegen te zeggen: de ervaren bartenders hebben er de kunst van mixologie geperfectioneerd. Hoe, vraag je jezelf af? Ze gebruiken geavanceerde mixtechnieken, denk bijvoorbeeld aan fermentatie en distillatie, en dat allemaal in hun eigen laboratorium. Cool!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @julsibiza

Prijsklasse: €€€€
Adres: Disseminat sa Caleta, 07818 Eivissa, De Balearen, Spanje
www.julsrestaurant.com

The MAINE Ibiza

The MAINE Ibiza, gelegen aan de levendige Carrer de Llucmajor, biedt een menu vol met klassieke gerechten en moderne favorieten, gepresenteerd met creativiteit en vakmanschap. Van sappige steaks tot heerlijke visgerechten en smakelijke bijgerechten, elk gerecht bij The MAINE Ibiza is een culinair genot dat de smaakpapillen betovert. De drankmeesters van MAINE werken nauw samen met die van "Las Brujas de Ibiza", berucht om het brouwen van helende elixers op basis van handgeplukte kruiden, bloemen en struiken.

Prijsklasse: €€€
Adres: Carrer de Llucmajor, km 2, 7, 07818, De Balearen, Spanje
www.maineibiza.com

Zuma

Zuma, een prachtig rooftoprestaurant gelegen tussen de luxeboetieks en levendige eetgelegenheden van Ibiza-stad, is ongetwijfeld het beste Japanse restaurant van Ibiza. Van heerlijke sushi en sashimi tot smaakvolle tempura en gegrilde gerechten, elk gerecht bij Zuma is een culinair meesterwerk dat de zintuigen prikkelt en de smaakpapillen betovert. En het beste? Het uitzicht over het water, de jachthaven en de oude stad natuurlijk!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zuma • Ibiza (@zumaibiza)

Prijsklasse: €€€€
Adres: Zuma, Paseo Juan Carlos I, Numero 17, 07800 Ibiza, De Balearen, Spain
www.zumarestaurant.com

Het westen van Ibiza

In de gemeentes Sant Antoni de Portmany en Sant Josep de sa Talaia, die het westelijke deel van Ibiza vormen, vind je alles van gezellige bars tot adembenemende uitzichten op kliffen. Avontuur en ontspanning gaan er hand in hand, want de hele regio staat bekend om haar bruisende nachtleven en prachtige stranden die schitterende zonsondergangen bieden.

Es Vedra uitkijkpunt, Sant Josep de sa Talaia @Shutterstock

Alle bucketlist plekjes

Cala Conta

In het westen van Ibiza is Cala Conta een van de meest geliefde standen, met kristalhelder water en een spectaculair uitzicht op de omliggende eilanden. Deze Cala staat bekend om zijn adembenemende zonsondergangen en levendige strandclubs.

Cala Escondida

In deze verborgen parel kan je ten volle genieten van alle rust en privacy. De afgelegen baai, verscholen tussen rotsachtige kliffen, is perfect voor een ontspannen dagje aan het strand, ver weg van de drukte.

Cala Salada en Cala Saladeta

Ontsnap aan de drukte op deze prachtige stranden aan de westkust van Ibiza. Zwem in het kristalheldere water, verken de rotsachtige kustlijn en geniet van een picknick op het gouden zand, omgeven door pijnbomen.

Ibiza stonehenge

Deze archeologische site doet denken aan het beroemde Stonehenge in Engeland. De kunstinstallatie, ook wel bekend als "Time and Space", is gemaakt door de Australische kunstenaar Andrew Rogers in opdracht van Cirque du Soleil-oprichter Guy Laliberte.

Torre des Savinar

Torre des Savinar is een imposante achttiende-eeuwse uitkijktoren die ooit diende als verdediging tegen piratenaanvallen.

De mooiste hotels

Hotel Can Sastre

Hotel Can Sastre, een charmant boetiekhotel, bevindt zich in het dorp Sant Rafel de sa Creu, in het westen van het eiland. Het hotel is gehuisvest in een prachtige gerestaureerde boerderij uit de zeventiende eeuw en biedt een unieke en rustige sfeer te midden van het adembenemende landschap.

Prijsklasse: €€€
Adres: Camí Vell de Sant Mateu, s/n, 07816 San Rafael, Ibiza, De Balearen, Spanje
www.cansastre.com

Motel Romeos Ibiza

Motel Romeos, een ander hotel van het merk "The Concept Hotels", geeft een eigentijdse twist aan de traditionele motelervaring. Romeos Ibiza is perfect voor gasten die op zoek zijn naar een betaalbaar en hip verblijf op het eiland.

Prijsklasse: €
Adres: Carrer de Lleó, 3, 07829 Sant Josep de sa Talaia, De Balearen, Spanje
www.theconcepthotels.com/romeos

OKU Ibiza

OKU is een toevluchtsoord voor gasten die het beste van Ibiza willen ervaren. Op slechts een steenworp afstand van de prachtige baai van Cala Gracia, biedt het boetiekhotel een harmonieuze mix van luxe en eenvoud. De dagen beginnen met meditatie- en yogasessies, gevolgd door een heerlijke zonsessie aan het prachtige zwembad. 's Avonds kan je genieten van een heerlijk Japanse fusiondiner terwijl de resident DJ zijn beats draait bij zonsondergang.

Prijsklasse: €€
Adres: Camí del Portixol, 2, 07820 Sant Antoni de Portmany, De Balearen, Spanje
www.okuhotels.com/oku-ibiza

Paradiso Ibiza Art Hotel

The Concept Hotels presenteert een prestigieuze collectie van boetiekhotels in art-decostijl, doordrenkt met de tijdloze sfeer van eeuwigdurende zomerdagen. Paradiso Ibiza Art Hotel is een voorbeeld van zo'n levendige en kleurrijke oase. Het boetiekhotel combineert artistieke flair met hedendaags comfort, waardoor gasten een unieke en inspirerende ervaring krijgen. Met een funky inrichting, sprankelende zwembaden en een levendige sfeer is Paradiso Ibiza Art Hotel de perfecte uitvalsbasis voor Instagram-waardige momenten zoals op onderstaande foto's.

Prijsklasse: €
Adres: Es Caló, 70, 76, 07829 Sant Josep de sa Talaia, De Balearen, Spanje
www.theconcepthotels.com/paradiso

Petunia Ibiza

Petunia combineert modern design met traditionele charme in een elegant boetiekhotel. Dankzij een warm welkom en een persoonlijke benadering voelen gasten zich er meteen thuis. Gelegen op slechts vijfhonderdvijftig meter van het strand, biedt het hotel een ongelooflijk mooi uitzicht op het nabijgelegen eiland Es Vedrà.

Prijsklasse: €€€
Adres: Carrer de Sa Pala Marina, 07830, De Balearen, Spanje
www.beaumier.com/petunia

Alle verborgen restaurants en bars

Casa Jondal

Ooit werkte chef-kok Rafa Zafra voor het legendarische "El Bulli", maar tegenwoordig runt hij twee toprestaurants in Madrid en Barcelona, én in 2020 opende hij een derde etablissement: Casa Jondal in Ibiza. Deze beachclub, gelegen aan het strand van Cala Jondal, biedt een elegante en ontspannen sfeer met een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee en de eilanden Formentera en Es Vedrà. Het is niet voor niets dat hier al verschillende beroemdheden over de vloer kwamen, want met Rafa Zafra aan het roer ligt de lat er zeer hoog.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J O N D A L (@casajondal)

Prijsklasse: €€€€
Adres: Cala Jondal, s/n, 07839, De Balearen, Spanje
www.casajondal.es

Es Xarcu

Es Xarcu is gelegen aan het afgelegen Cala Es Xarco, een klein verborgen strandje tussen Cala Jondal en Porroig. Het restaurant staat bekend om de uitstekende vers gevangen vis die er geserveerd wordt, zoals rotja, denton, mero, gall de Sant Pere, enzovoort.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Es Xarcu (@esxarcu)

Prijsklasse: €
Adres: S/N, Cala Es Xarco, 07839 Sant Josep de sa Talaia, De Balearen, Spanje
www.esxarcurestaurante.com

Sabina Ibiza

The Sabina Clubhouse is ongetwijfeld een unieke hotspot voor zwoele zomeravonden op het eiland. Het is een residentieel complex met exclusieve, ecologische villa's met vijfsterrenfaciliteiten. De villa's kan je huren voor een minimum verblijf van een maand, maar wie minder tijd heeft, kan het landgoed bezoeken voor een lekker diner in het Clubhouse Restaurant. Hier brengt chef-kok Frasson zijn passie voor gastronomie tot leven met gerechten die de rijke smaken van Ibiza belichamen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabina Ibiza (@sabina_ibiza)

Prijsklasse: €€€
Adres: Sabina Calle Motril s/n Calle Motril, Urbanización Montecarlos, s/n, 07829 Sant Agustí des Vedrà, De Balearen, Spanje
www.sabinaibiza.com

 Sunset Ashram

Cala Comte's Sunset Ashram is een leuk zelfbedieningsrestaurant dat het strand als het ware in tweeën deelt. Het biedt heerlijke Mediterrane gerechten, met op de achtergrond relaxte beats van live DJ's. Het is in feite de perfecte plek voor een onvergetelijke avond op het strand.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sweet Cream Ibiza (@sweetcream_ibiza)

Prijsklasse: €€€
Adres: Carretera de Cala Conta, s/n, 07829 Sant Josep de sa Talaia, De Balearen, Spanje
www.sunsetashram.com

Zitya Ibiza

Zitya is veel meer dan alleen een eetgelegenheid waar de Mediterrane en Egeïsche keuken samenkomen. Het is een uniek patio-, bar- en fincaconcept, prachtig vormgegeven door de befaamde Parijse studio PINTO. Zitya levert een betekenisvolle bijdrage aan de lokale culturele scène op Ibiza, met als ultieme doel de nostalgische vibe van de jaren negentig op Ibiza opnieuw tot leven te brengen.

View this post on Instagram

 

A post shared by ZITYA (@zitya.ibiza)

Prijsklasse: €€€€
Adres: Crt Ibiza-Sant Josep, Km.3, 9, 07830 Ibiza, De Balearen, Spanje
www.zitya.com

Praktische informatie

Beste reistijd

De beste tijd om Ibiza te bezoeken is tijdens de lente- of zomermaanden van mei tot en met september. Gedurende deze periode schommelen de temperaturen overdag tussen de twintig en dertig graden, terwijl de avonden milder zijn. Bovendien komen vanaf mei ook de strandbars en andere uitgaanslocaties tot leven. Hierdoor kan je de bruisende sfeer van het eiland ten top ervaren. Want, zoals je weet, barst Ibiza van de energie en activiteit, met talloze evenementen, feesten en festivals die de hele zomer doorgaan.

Vervoer

Ibiza is goed bereikbaar met zowel binnenlandse als internationale vluchten. Aeropuerto de Ibiza ontvangt regelmatige vluchten vanuit grote steden in Spanje, zoals Madrid, Barcelona en Valencia, evenals vanuit andere Europese steden. Populaire luchtvaartmaatschappijen die er naartoe vliegen, zijn onder andere TUI fly, Iberia, Vueling, Ryanair en EasyJet.

Eenmaal op het eiland zijn er verschillende opties om je te verplaatsen, variërend van autoverhuur tot openbaar vervoer en taxi's. De goedkoopste manier om je op Ibiza te verplaatsen is met het openbaar vervoer. Het busnetwerk is uitgebreid en biedt verschillende ritten tussen steden, dorpen en populaire strandlocaties. Voor wie flexibiliteit verkiest en het eiland graag op eigen tempo ontdekt, is het huren van een wagen de beste optie. Er zijn uiteraard verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven van Ibiza en in de belangrijkste toeristische gebieden.

Advies

Ibiza verwelkomt bezoekers van over de hele wereld. Terwijl je geniet van alles wat het eiland te bieden heeft, is het uiteraard belangrijk om respect te tonen voor de lokale cultuur en tradities. Daarnaast is het aangeraden om alert te blijven op je persoonlijke bezittingen, en dat vooral in drukkere toeristische gebieden en tijdens een avondje feesten.

Hopelijk kan deze reisgids je begeleiden bij het plannen van jouw ultieme Ibiza-avontuur. En wie weet, misschien komen we elkaar dan wel tegen - daar, onder de fonkelende sterrenhemel van het betoverende eiland.

Voor meer informatie kan je terecht op de website www.ibiza.travel.com.

Lees ook