Van ijsjes als ontbijt tot overheerlijke scones als dessert. 1 basisingrediënt, 5 uiteenlopende lekkernijen.
#1. Frambozen nice cream
Ingrediënten
- 450 gram bevroren frambozen
- 150 gram Alpro Go On Natuur
- 3 el maple syrup
- 2 el rode porto
- 5 dadels
- cacao nibs (of stukjes pure chocolade)
- Ontpit de dadels en week ze 5 minuten in warm water. Haal ze vervolgens uit het water.
- Blend de dadels samen met de maple syrup en de rode porto tot je geen grote brokken dadels meer ziet.
- Stop in een grote kom (of in je blender) alle frambozen, de yoghurt en het dadelmengsel. Pureer tot je geen brokken meer overhoudt. Je kan hieraan eventueel nog een theelepeltje stevia toevoegen of nog een beetje maple syrup, als je het liever nog wat zoeter hebt.
- Serveer in kommetjes en werk af met wat cacao nibs.
- Je kan dit ijs ook in de diepvries bewaren! Laat het dan wel even ontdooien zodat het weer wat zachter wordt voor je het serveert.
#2: Scones
Ingrediënten
- 350 g bloem
- 150 g Alpro Go On Natuur
- 1 (+/- 160 g) geraspte zoete aardappel of wortel
- 1/3 (+/- 80 g) geraspte courgette
- 2 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel boter
- versgemalen peper
- 1 theelepel zout
Bereiding
1. Smelt de boter en meng deze met de bloem. Rasp de zoete aardappel/wortel en courgette.
2. Meng daarna alle ingrediënten en kneed ze goed door elkaar. Rol het deeg in huishoudfolie en laat het ongeveer 15 minuten rusten in de koelkast.
#3: Yoghurt panna cotta
Ingrediënten
- 3 blaadjes witte gelatine
- 125 ml slagroom
- 75 g suiker
- 300g Alpro Go On Natuur yoghurt
- 1 citroen
- 4 el vloeibare honing
- Week de gelatine in koud water 5 min. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker aan de kook en roer tot deze is opgelost. Houd het geheel nog 3 min. tegen de kook aan. Knijp de gelatine uit terwijl je de pan van het vuur haalt en laat de gelatine in de hete room oplossen. Zet de pan in een spoelbak met ijskoud water en laat het roommengsel 3-5 min. afkoelen tot het lobbig wordt.
- Roer in een kom de yoghurt los en roer het roommengsel erdoor. Schep het mengsel in de vormpjes en zet dit 2 uur in de koelkast totdat de puddinkjes (= panna cotta) stevig zijn. Snijd 4 plakjes van de citroen, houd de helft van de citroen over. Pers de rest van de citroen uit. Roer in een kom de honing met 2-3 el citroensap tot een sausje.
- Leg op elk vormpje een omgekeerd bord, schud het even en keer het dan samen om. Haal indien nodig een glad mes langs de binnenkant van de vormpjes of dompel de vormpjes in warm water. Laat de panna cotta op het bord glijden. Schep de honing-citroensaus erover en garneer met de plakjes citroen.
© Albert Heijn
4. Blueberry cheesecake
Ingrediënten
- 180 g koekjes
- 50 g gesmolten boter
- 750 g Alpro Go On Natuur
- 80 g rietsuiker
- 100 ml plantaardige olie (zonnebloemolie of koolzaadolie)
- 4 eieren
- 250 g bosbessen
- 2 mandarijnen
- 1 vanillestokje
- 1 limoen
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de binnenkant van de bakvorm in. Plet de koekjes, meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Zet in de koelkast.
2. Klop de Alpro Go On Natuur samen met de rietsuiker, de olie en de eierdooiers tot een smeuïge massa. Voeg de vanillezaadjes, de limoenschil en twee eetlepels limoensap toe. Meng alles door elkaar. Breng indien nodig op smaak met extra limoenschil/-sap en vanille.
3. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig door het mengsel met Alpro Go On Natuur. Zorg dat het mengsel mooi luchtig blijft. Leg de mandarijnen en wat bosbessen op de taartbodem. Schep vervolgens de vulling met Alpro Go On Natuur erover en zet de taart ongeveer 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
4. Laat de taart afkoelen en versier deze met bosbessen.
#5. Honing-yoghurt popsicles
Meng Alpro Go On Natuur yoghurt en honing in een grote kom. Doe het gemengde fruit erbij en roer voorzichtig door. Giet het mengsel in een maatbeker met een tuitje zodat je het makkelijk in de ijsvormpjes kunt schenken en leg in de vriezer.
Wil je de ijsjes heel mooi hebben voor bijvoorbeeld een feestje? Maak dan een spuitzakje van een stevig diepvrieszakje waar je het hoekje vanaf knipt. Laat het ijs minimaal 3 uur en het liefst een nacht in de vriezer hard worden.
Haal de ijsvormpjes 's ochtends uit de vriezer en laat drie tot vijf minuten ontdooien, dit maakt het makkelijker om ze uit de vormpjes te halen.
Tip: heb je wat van het yoghurtmengsel over? Doe het in de blender en maak er een heerlijke smoothie van!