Een pizza is een lekkere en gezellige maaltijd die zowel bij jong als bij oud in de smaak valt. En goed nieuws: je kunt de Italiaanse specialiteit van nu af aan ook klaarmaken zonder ook maar één spoortje gluten of lactose, dankzij het nieuwe pizzadeeg van Herta.
Ingrediënten
- 1 rol gluten- lactosevrij pizzadeeg van Herta
- 4 mooie tomaten
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 100 g spekreepjes van Herta
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- 15 ontpitte olijven, in reepjes gesneden
- 1 volle eetlepel glutenvrij paneermeelv
- Enkele takjes tijm
- Zout en peper van de molen
Bereiding
- Leg het gluten- en lactosevrije pizzadeeg van Herta in een taartvorm met een diameter van 22 cm, bedekt met bakpapier.
- Laat het spek en de uien fruiten in een pan met anti-aanbaklaag. Snij drie tomaten in blokjes en voeg ze toe, samen met de mosterd, de honing en de tijm. Laat nog ongeveer 10 minuten fruiten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ook de olijven toe. Strooi wat paneermeel over het pizzadeeg en giet er dan de saus over.
- Versier met enkele schijfjes tomaat en bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Werk de pizza, zodra die uit de oven komt, af met wat chia- of lijnzaadjes, pijnboompitten of een streepje notenolie.
Tip: wil je liever een lichtere versie van deze pizza? Vervang de spekreepjes van Herta dan door de baconreepjes van Herta.
Je kunt deze pizza warm, koud of lauw eten.
Smakelijk!
Het pizzadeeg (richtprijs: 3,49 euro) en de taartbodem (richtprijs: 3,19 euro) van Herta, beide gluten- en lactosevrij, liggen vanaf nu in het versrayon van de supermarkt. Je hoeft dus niet langer naar de gespecialiseerde winkels te hollen voor aangepaste dieetproducten.
Meer receptideeën vind je op https://www.herta.be