#3. Enkel brood in hongersnood

Hoe verleidelijk zien die broodjes er telkens uit? Zéker wanneer je scheurt van de honger. “Eéntje is geentje” denk je dan, en plots is de schaal leeg… Kan je het écht niet laten, wees er dan van bewust dat het dippen in olijfolie een extra boosdoener is. Oké, olie is “gezond”, maar het is en blijft een vet dat boordevol calorieën zit. Met twee sneetjes brood met olijfolie haal je al snel 380 calorieën, dat is 75 tot 90 procent van de aanbevolen hoeveelheid in een volledige maaltijd.

Oplossing: vraag naar balsamico-azijn in plaats van olie. Je beperkt je vetinname én geeft tegelijk een boost aan de smaak.

Tip: Dompel je broodje niet onder, maar besprenkel het.

4e5cd1d5100408236e2cf27e89a8f6e0

#4: Salade schade

Het is algemeen geweten dat bereide salades uit de supermarkt of op restaurant niet hetzelfde zijn als een versgemaakt slaatje thuis. Een doorsnee caesarsalade op restaurant kan ontzettend veel vetten bevatten. Eéntje met geitenkaas, peren en geconfijte noten kan bijvoorbeeld oplopen tot 500 calorieën.

Oplossing: Wees kritisch en stel enkele eisen aan de ober. Vraag om je dressing niet door je salade te mengen, maar aan de kant te laten.