#5. Porties

Door subliem gedecoreerde minimalistische borden te serveren, krijgen gasten de indruk dat er slechts weinig op het bord ligt. Maar verspreid je het goedje, zie je hoeveel ingredienten er toch wel aanwezig zijn. Goed opletten dus voor ogenschijnlijk kleine porties.

Ook voor échte kleine porties is het opletten geblazen, ze bevatten vaak heel wat calorieën. Denk bijvoorbeeld maar aan tapas. Bovendien krijg je door tapas te eten geen ‘vol’ gevoel, omdat dat het geen volwaardige maaltijd lijkt. Psychologisch spelletje!

Oplossing: Wees bewust van wat je eet en van de hoeveelheid. Heb geen schrik om te inspecteren en met je vork het kunstwerkje op je bord uiteen te halen.

langouste caviar macédoine de légumes

#6. Grillen

Neem meteen een gezonde reflex aan en zoek gezonde bereidingswijzen op de menukaart. Gebakken maar vooral gegrild eten is je bondgenoot. Ook gestoomde of gekookte schotels zijn ideaal, gefrituurd eten mijd je vanzelfsprekend beter.