Hoe sluit je een maaltijd beter af dan met een stukje taart met vers fruit? Dankzij dit recept van Herta maak je in een handomdraai zelf een heerlijke gluten- en lactosevrije taart met appel en bosbessen.
Ingrediënten
- 1 rol gluten- en lactosevrij taartdeeg van Herta
- 3 appels, zonder klokhuis en in 8 stukken gesneden
- 250 g verse bosbessen
- 125 g amandelpoeder
- 125 g poedersuiker
- 125 g margarine
- 2 eieren
- 2 eetlepels amandelschilfers
Bereiding
- Bewerk de margarine met de suiker tot een homogeen mengsel ontstaat. Voeg het amandelpoeder, de eieren en 200 g bosbessen toe.
- Ontrol het gluten- en lactosevrije taartdeeg van Herta en doe samen met het bakpapier in een taartvorm. Spreid er de botermengeling over uit.
- Druk er zachtjes de stukjes appel in. Versier met de rest van de bosbessen en de amandelschilfers.
- Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
- Laat afkoelen voor het opdienen.
Tip: vervang in de zomer de appels door abrikozen, perziken, nectarines …
Het pizzadeeg (richtprijs: 3,49 euro) en de taartbodem (richtprijs: 3,19 euro) van Herta, beide gluten- en lactosevrij, vind je vanaf nu in het versrayon van de supermarkt. Je hoeft dus niet langer naar de gespecialiseerde winkels te hollen voor aangepaste dieetproducten.
Meer receptideeën op https://www.herta.be.