Vitamineboost nodig? We kijken een lekker vegetarisch receptje af bij Exki:
BENODIGDHEDEN (voor vier personen):
- 60 g koraallinzen
- 1/2 ui
- 3 wortels
- 2 gele knollen
- 1/8 selderijknol
- 1,5 liter verse groentebouillon.
- 1/4 bloemkool
- 250 legumaise met gele curry van EXKI
- 250g Parijse champignons
- 100g bonen
- peper
- zout
- olijfolie
BEREIDING
- Was en schil de groenten.
- Laat de linzen twintig minuten koken in een pot met gezoet water. Spoel na afloop.
- Snijd de ajuin in blokjes en breng met wat olijfolie aan de kook in een diepe kookpot.
- Snijd de wortelen, de knollen en de selderij in slierten, voeg ze toe aan de ajuin en laat nog 5 minuten verder koken in een gesloten pot.
- Couper les oignons en brunoise, puis démarrer la cuisson dans une grande casserole à fond épais avec un filet d’huile d’olive.
- Voeg een beetje bouillon toe, voorzie van peper en zout en laat 10 minuten koken.
- Snijd de bloemkool in stukjes, voeg toe aan het mengsel en laat nogmaals 5 à 10 minuten koken. Voeg eventueel nog bouillon toe.
- Voeg vervolgens de legumaise toe om alles goed samen te binden.
- Was de champignons en snijd ze in vier.
- Kook de bonen en laat ze afkoelen.
- Stoof de champignons in olijfolie, voeg naar wens peper en zout toe.
- Voeg ondertussen de bonen toe aan de linzen.
- Serveer het groentemengsel in een soepbord met de bouillon, bonen en linzen en garneer het gerecht met de gestoofde champignons: