Tips van de pro’s: zo ontmasker je fake

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Tips van de pro’s: zo ontmasker je fake

Fake it 'till you make it? Niet als het om handtassen gaat. Maar hoe weet je zeker dat de vintage handtas van jouw dromen 'the real deal' en geen goede kopie is? De vintage pro's delen hun tips.

Het internet mag dan wel de plek zijn waar je die ene geweldige Chanel-handtas aan vintage-prijs op de kop kan tikken, maar het internet is evenzeer de plek waar 'fake' schaamteloos voor 'echt' wordt aangeboden. Door de kwaliteit van sommige kopieën is het ook voor echte kenners niet altijd even gemakkelijk om echt van namaak te onderscheiden. Een erkende online retailer zoals Labellov.com doet hiervoor een beroep op een team van experten. Tassen die de minste vorm van twijfel veroorzaken worden niet in het gamma opgenomen waardoor de site steeds een 100% echtheidsgarantie kan garanderen.

Waarom moet je op letten als je vintage shopt? Elien van Labelcrush.com deelt haar tips.

- If it's seems too good to be true, it probably is. Voor een  authentieke Chanel handtas betaal je bijvoorbeeld nooit 300 euro want die producten blijven hun waarde behouden. Wees dus op je hoede voor deals die té goed zijn, want dan gaat het waarschijnlijk om een replica.

- Weet waar je shop: koop je online? Ga eerst na of op een te vertrouwen website surft. Lees reviews op fora, en check ook steeds de contactgegevens en 'terms and conditions' van de webshop.

- Vraag extra foto's: verzamel zoveel mogelijk informatie van extra foto's, details, facturen, doos, ... Hoe meer materiaal, hoe makkelijker je kan nagaan of het om een echte handtas gaat.
- Bij twijfel, betaal met PayPal.
- Probeer, indien mogelijk, met de verkoper van de handtas af te spreken. Op die manier kan je de tas zelf inspecteren. Bij Labellov kan je alle producten in de showroom bekijken alvorens tot een aankoop over te gaan.

 

1/

Waar moet ik bij welk merk op letten?

ChanelLabellov
foto: Labellov.com
Chanel: authenticiteitskaart + code in de tas: elke code komt overeen met het jaar waarin de tas werd gemaakt en heeft zijn eigen schrijfwijze. Inspecteer ook zeker het lettertype van het logo. Zo zijn de C's van Chanel erg rond en is het onderste beentje van de 'E' een klein beetje langer dan de bovenste twee.

2/

HermesLabellov
foto: Labellov.com
Hermès: werkte tot voor kort steeds met een stempel in de tas, een figuur met daarin een getal. Ook dat gatal stond ook steeds voor het productiejaar. Sinds dit jaar worden niet alle tassen langer op deze manier gekenmerkt. De verschillende soorten leer hebben elk hun eigen kenmerk, sommige kleuren worden enkel in het gamma van Hermès gebruikt.

3/

GucciLabellov
foto: Labellov.com
Gucci: heeft een code in de tas die staat voor het exacte model. Maar let op: het is niet omdat een handtas een serienummer heeft, dat het wel degelijk om een origineel gaat. Sommige vervalsers gebruiken het serienummer van een bestaande tas en gebruiken die voor de namaak.

4/

Labellov
foto: Labellov.com
Louis Vuitton: de code in de tas staat voor het jaar van productie + de plaats van productie.