De zon schijnt, het weekend lonkt en Kortrijk bereidt zich voor op vier dagen feest. โSinksen is onze versie van de Gentse Feesten. Ze duren maar vier dagen maar zijn minstens zo intens!โ Mickael Karkousse (36) โ zanger en toetsenist bij de band GOOSE โ gidst ons voor onze laatste nummer door zijn hometown Kortrijk. Hieronder lijsten we alvast de favoriete eetadresjes van de zanger, de rest kan je ontdekken in onze julinummer!
โHey Anneke! ik heb mijn vriendinnen van ELLE mee!โ De wachtrij is lang bij saladbar WOW, met vooraan Wesley van de skateboetiek twee straten verder. โDie eet heel graag saladesโ, lacht Anneke. De mannen van GOOSE springen hier vaak binnen voor een gezonde lunch. Mickael: โDit restaurant is nog maar open sinds februari, maar ik ken Anneke al langer. Vroeger had zij het restaurant Sweet Lime โ ook een aanrader, trouwens โ maar dit is haar nieuwe project. Bij de soepbar Spoon hier op de hoek lunchen we ook regelmatig. Zij hebben lekkere boterhammen met beleg.
Ontdek meer hotspots in onze julinummer!
Home Sweet Home
Daarboven, achter het rechtse raampje van het tweede huis van links, lag Mickaels slaapkamer. โWe hebben hier op het Schouwburgplein gewoond tot ik vijf was. Een heel fijne plek, tenzij het kermis was, dan vluchten we weg naar zee.โ Ertegenover kan je volgens Mickael de beste spaghetti van Kortrijk eten. โIk had het niet verwacht, maar bij het Teaterkaffee is de spaghetti hรฉรฉl lekker. En steak tartaar moet je op de Grote Markt gaan eten, bij Cรฉsar. Het is er een beetje posh, maar de bediening is dat niet. De steak tartaar is fantastisch รฉn hij wordt er aan tafel bereid.โ
Ontdek meer hotspots in onze julinummer!
Volgens Mickael kan je in dit kersverse vegetarische restaurant lekkere salades eten, maar we zullen moeten terugkomen om te proeven want ze zijn gesloten om zich voor te bereiden op Sinksen. Als de band in de studio zit โ โWat eigenlijk elke dag gebeurt als we in het land zijnโ- moeten ze โs middags op zoek naar een gezonde lunch. โWe hebben een poosje sushi gegeten maar die is in Kortrijk eigenlijk niet zo lekker. En om iedere middag ergens een dagschotel te gaan etenโฆโ GOOSE is dus heel blij met het lichtere salade-alternatief, โal ontbreekt het hier nog aan een gezellige smoothiebar.โ En mochten ze plannen hebben om nieuwe vestigingen te oprennen, Le Pain Quotidien is ook altijd welkom. โKan je dat in โt vet zetten? Als je daar binnenstapt, weet je zeker dat het lekker zal zijn.โ
Ontdek meer hotspots in onze julinummer!
Hilde roert al veertien jaar in de potten in dit Thaise restaurant waar Mickael vaak komt smullen in de tuin. โIk kom hier graag omdat het eten altijd lekker is. Soms verandert er eens iets aan een gerecht, maar alleen om het beter te maken. Ik bestel vaak hetzelfde: krapau. Vroeger moest je dat onder de toonbank bestellen, omdat de groenten blijkbaar moeilijk te krijgen zijn, nu staat het gelukkig gewoon op de kaart.โ Hilde reist elk jaar naar Thailand en heeft sinds kort ook een eigen serre in de tuin staan om zelf groenten te kweken. Ze is heel bij dat Mickael ons tot hier heeft geleid. โIk wil nog zeggen dat ze allemaal heel lief zijn, de mannen van GOOSE!.โ
Ontdek meer hotspots in onze julinummer!
โIk kom hier voor de lekkere broodjes. Vooral de โtonnoโ is een aanrader.โ En wat zeker ook niet op ons lijstje mag ontbreken, zijn die andere broodjes: smeuรฏge hamburgers. โPaulโs Boutique, natuurlijkโ! De allereerste in Kortrijk!โ De laatste keer dat hij daar binnenstapte, bestelde Mickael een Godfather, al gaat hij ook wel eens vreemd in dat andere bekende hamburgerrestaurant: Clerckies. โZe verdienen niet alleen een vermeldingen voor hun lekkere burgers, maar ook omdat ze zoโn old skool machine staan hebben waar je spelletjes als Pacman op kan spelen.โ
Meer weten? Mickael deelt ook zijn favoriete winkels en andere hotspots in Kortrijk. De volledige lijst vind je in het juninummer van ELLE (nu in de rekken!).
(Claire Thys)