#3. Verjongingskuur
Japanners consumeren wereldwijd het meeste zeewier en nét zij hebben ook de hoogste levensverwachting. Noot: dit komt niet alleen door het eten van zeegroente: in Japan wordt meer vis en soja gegeten. Opvallend: de bevolking is over algemeen een stuk slanker dan de gemiddelde Belg en zeewier draagt daar zeker zijn steentje bij. Bovendien valt het op dat oudere Japanners Japanners beduidend minder rimpels hebben. Een anti-aging maskertje, anyone? Het proberen waard dus…
#4. Bloeddruk
Recente wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de consumptie van zeewieren bijdraagt aan het voorkomen van arteriosclerose (slagaderverharding) en hoge bloeddruk- en cholesterolverlagend werkt. Zeewier bevat bio-peptiden die deze voordelen in de hand werken.
Genoeg redenen dus om dit groene slijmerige goedje eens te proberen.
Waar zijn algen verkrijgbaar?
Bij vele toko’s, maar sinds kort ook bij de Albert Heijn. Het ligt, heel logisch, vlak naast de sushi. Je kan het puur eten, of gemengd door sla of andere groente. Itadakimasu, oftewel eet smakelijk!