muffins-web-683x1024

Bananenmuffins met havervlokken en blauwe bessen

10 personen

Ingrediënten:

  • 200 g bloem
  • 2 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
  • 125 ml magere melk
  • 4 g bakpoeder
  • 2 g bicarbonaat
  • 50 g gekristalliseerde Canderel poeder
  • 50 g margarine
  • 1 ei
  • 50 g havermout + 1 soeplepel bewaren voor de afwerking

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de bananen in een kom en pureer met een vork. Smelt boter op een laag vuur en voeg de banaan. Voeg de melk en eieren toe en meng goed. Neem een andere kom en voeg de Canderel, de bloem, het bakpoeder, biocarbonaat en de havermout toe. Voeg de twee mengsels samen en mix ze kort. Voeg de bosbessen en meng voorzichtig.

Vet een muffin bakvorm in en bak de muffins 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal uit de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.

Ready to serve!