perentaart-web-683x1024

Perentaart

8 personen

Ingrediënten:

Taart:

  • 1 eidooier
  • 50 ml water
  • Meel 250g
  • 150 g margarine
  • 1 theel. theelepel zout
  • 1 theel. gekristalliseerd Candarel suiker

Beslag :

  • 100 g margarine
  • 100g gemalen amandelen
  • sap van 1 citroen
  • 50 g gekristalliseerde Canderel poeder
  • 4 peren

Bereiding:

Meng de bloem, de margarine, de Canderel poeder en het zout in een kom tot een kruimelig geheel (met keukenmachine of met de hand). Voeg vervolgens de eidooiers met het water toe en meng tot een gladde pasta. Laat 30 minuten rijzen in de koelkast.

Schil de peren en kook ze in een pan met kokend water gedurende 30 minuten. Snijd de peren in 4 en verwijder het hart.

Voor het beslag: smelt de margarine op laag vuur en voeg de Canderel poeder toe. Doe het mengsel in een kom en voeg de gemalen amandelen en citroensap toe. Meng alles goed.

Verwarm de oven op 175 ° C en vet een rechthoekige bakvorm van zo’n 35cm in. Rol het deeg op een met meel bestoven oppervlak en vorm een rechthoek die iets groter is dan de bakvorm. Verdeel de crème gelijkmatig over het deeg. Schik de peren bovenaan. Bak ongeveer 45 minuten.

Indien gewenst, serveren met verse room (soja).