Recept: 5 frisse cocktails met kokosnootwater

Geüpdatet op 17 oktober 2017 door ELLE België
Recept: 5 frisse cocktails met kokosnootwater

Kokoswater is niet alleen een goede dorstlesser, het zit ook bomvol essentiële voedingsstoffen en helpt je af te vallen omdat het nauwelijks caloriën bevat, maar je toch al snel een verzadigd gevoel geeft. Redenen genoeg om het exotische drankje te verwerken in je cocktails! Vijf tropische recepten:  

1/

1. Bruisende aarbeien gin cocktail

strawberry-coconut-water-gin-cocktail-recipe
© Betsy life

Ingrediënten (2 pers)

  • 6 - 8 verse aardbeien
  • verse munt
  • 1 theelepel suiker
  • 20 ml gin
  • 90 ml kokosnootwater
  • 90 ml Bruiswater

Plet de aardbeien, munt en suiker samen in een cocktailshaker. Voeg de gin, kokosnootwater en bruiswater toe en shaken maar!

2/

2. Pikante ananas kokosnoot cocktail

gluten-free-pineapple-cocktail
© My heart beets

Ingrediënten (2 pers)

  • 180 ml ananas puree (bekom je door stukjes ananas een keertje door de blender te halen)
  • 60 ml wodka
  • 60 ml kokosnootwater
  • Een beetje gember naar eigen smaak
  • Muntblaadjes voor garnituur
  • Ijs

Breng alle ingrediënten samen in een cocktail shaker en schud alles goed door elkaar. Giet alles vervolgens in een glas met wat ijs en garneer met muntblaadjes.

3/

3. Cocojito

coconut-water-mojito1
© Rasa Malaysia

Ingrediënten

  • 45 ml witte rum
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 30 ml bruiswater
  • 30 ml kokosnootwater
  • Een takje munt

Begin met twee theelepels suiker in een glas en voeg daarna kokosnootwater en rum toe. Roer alles goed door elkaar en giet er wat bruiswater bij. Garneer alles tenslotte met muntblaadjes.

4/

4. Gin en tonic met kokosnootwater

kokosnootwater cocktail
© Minimalist baker

Ingrediënten

  • 60 ml gin
  • 60 ml kokosnootwater
  • 60 ml tonic
  • 2 eetlepels limoensap

Doe de gin, kokosnootwater, tonic en limoensap in een glas met ijs en roer alles goed door elkaar.

5/

5. Kokosnoot perzik cocktail

kokosnoot cocktail
© Life Currents

Ingrediënten

  • 40 ml kokosnootwater
  • 40 ml perziksap
  • 40 ml wodka
  • 10 ml vanille siroop

Schud alles goed samen in een cocktailshaker en serveer!

(stagiaire Unwiza Nkanika)