Kokoswater is niet alleen een goede dorstlesser, het zit ook bomvol essentiële voedingsstoffen en helpt je af te vallen omdat het nauwelijks caloriën bevat, maar je toch al snel een verzadigd gevoel geeft. Redenen genoeg om het exotische drankje te verwerken in je cocktails! Vijf tropische recepten:
1. Bruisende aarbeien gin cocktail
Ingrediënten (2 pers)
- 6 - 8 verse aardbeien
- verse munt
- 1 theelepel suiker
- 20 ml gin
- 90 ml kokosnootwater
- 90 ml Bruiswater
Plet de aardbeien, munt en suiker samen in een cocktailshaker. Voeg de gin, kokosnootwater en bruiswater toe en shaken maar!
2. Pikante ananas kokosnoot cocktail
Ingrediënten (2 pers)
- 180 ml ananas puree (bekom je door stukjes ananas een keertje door de blender te halen)
- 60 ml wodka
- 60 ml kokosnootwater
- Een beetje gember naar eigen smaak
- Muntblaadjes voor garnituur
- Ijs
Breng alle ingrediënten samen in een cocktail shaker en schud alles goed door elkaar. Giet alles vervolgens in een glas met wat ijs en garneer met muntblaadjes.
Ingrediënten
- 45 ml witte rum
- 2 theelepels rietsuiker
- 30 ml bruiswater
- 30 ml kokosnootwater
- Een takje munt
Begin met twee theelepels suiker in een glas en voeg daarna kokosnootwater en rum toe. Roer alles goed door elkaar en giet er wat bruiswater bij. Garneer alles tenslotte met muntblaadjes.
4. Gin en tonic met kokosnootwater
Ingrediënten
- 60 ml gin
- 60 ml kokosnootwater
- 60 ml tonic
- 2 eetlepels limoensap
Doe de gin, kokosnootwater, tonic en limoensap in een glas met ijs en roer alles goed door elkaar.
Ingrediënten
- 40 ml kokosnootwater
- 40 ml perziksap
- 40 ml wodka
- 10 ml vanille siroop
Schud alles goed samen in een cocktailshaker en serveer!
(stagiaire Unwiza Nkanika)