Hyrdraterend, antioxiderend, verterend en nog zoveel meer. De kokosnoot heeft zijn plekje in de lijst met superfoods ongetwijfeld al veroverd. Maar hoe ga je aan de slag met deze harige vrucht?
- Ijs
Benodigdheden
400 ml kokosmelk
20cl van vloeibare room
100 g suiker
2 eierdooiers
Bereiding
Verhit de kokosmelk met de room (laat niet koken), kluts de eieren en de suiker en meng goed. Laat afkoelen en geniet!
- Cocktail
Benodigdheden
6 cl tequila
2 cl droge trippel
10 cl ananassap
10 cl appelsap
5cl kokosmelk
1 kokosnoot
Bereiding
Meng de ingrediënten met ijs. Snijd de bovenkant van de kokosnoot eraf en ledig hem. Voeg vervolgens alle ingrediënten eraan toe. Een rietje erbij en geniet!
- Smoothie
Benodigdheden
1 blikje met kokosmelk
1 blik ongezoete gecondenseerde melk
1 blik gesuikerde gecondenseerde melk
4 bollen kokosijs
enkele ijsblokjes
Bereiding
Voeg samen in een blender. Mix en klaar is kees!
- Salade
Benodigdheden
1 kokosnoot
2 portie van rijst
1/3 mango
10 garnalen
Bereiding
Open de kokosnoot in twee, haal de pulp eruit en meng het met de overige ingrediënten. Plaats het mengsel in elke helft van de kokosnoot.
Pssst: voor extra smaak bestrooi met olijfolie en een snufje koriander.
- Fruitsalade
Benodigdheden
1 ananas
1 kiwi
vlokken kokosnoot
2 perziken
25g suiker
1 takje druiven
1/2 watermeloen
Bereiding
Hak het fruit in fijne stukjes, meng ze en bestrooi met kokossuiker.
- Soep
Benodigdheden
1/4 pompoen
400 ml kokosmelk
1 kippenbouillon
Bereiding
Snijd de pompoen en kook gedurende 30 minuten. Voeg de kippenbouillon en de kokosmelk toe en roer tot een geheel. Kruid met peper en zout.
- Granola
Benodigdheden
200g havervlokken
100g geschaafde amandelen
50g geraspte kokosnoot
60 ml kokosolie
Bereiding
Meng alle ingrediënten (behalve de geraspte kokos) in een grote kom en verdeel het mengsel vervolgens op een bakplaat in de oven voor 30 minuten. Laat afkoelen en bestrooi met geraspte kokos.
Pssst: zoetekauwen voegen gerust ahornsiroop toe.
- Kokosmousse
Benodigdheden
350 g kokosmelk
350g slagroom
4 gelatineblaadjes
60g suiker
25g geraspte kokosnoot
Bereiding
Giet de gelatine in een kookpot en laat opwarmen samen met de kokosmelk. Voeg de geraspte kokos en de suiker toe. Verdeel het mengsel in verschillende potjes. Laat twee uur afkoelen en dien op. Smakelijk.
- Milkshake
Benodigdheden
2 bolletjes kokosijs
25cl melk
kokosschaafsel
Bereiding
Meng alles in de blender en serveer!
Tip: je kan als extraatje ook vanillesiroop toevoegen.
- Granité
Benodigdheden
300g kokosmelk
200g water
100g suiker
40cl rum
kokosschaafsel
Bereiding
Meng alle ingrediënten, laat gedurende 4 uur afkoelen. Voeg het kokosschaafsel toe. Ready!