Cheesecake met zoute karamel
Ingrediënten:
- 700g platte kaas 0% vet
- 1 ei
- Een soeplepen vloeibare stevia
- Een koffielepel vanilleconcentraat
- 20cl light room
- 60g light boter
- 175g koekjes
Voor de zoute karamel:
- 40g light boter
- 80g suiker
- 4 snuifjes grof zout
- 10cl light room
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten en meng die met de verbrokkelde koekjes, laat dit mengsel afkoelen in de frigo. Wrijf je bakvorm in met boter. Meng in een kom de stevia, boter, vanille, platte kaas en het ei. Giet dit mengsel in de bakvorm en laat het 50 minuten bakken.
Bereidingswijze zoute karamel: Giet de boter en suiker in een kookpot en warm op een matig vuurtje op -vooral niet roeren! Eens het mengsel een amberkleurige tint krijgt, haal je de pot van het vuur en voeg je de room al roerend toe. Zet de pot vervolgens opnieuw op een zacht vuurtje. Voeg het zout toe en roer opnieuw. Laat dit alles afkoelen.
Eens de cheesecake gebakken en afgekoeld is, giet je de karamel erover. Laat nogmaals afkoelen voor je de cake uit de bakvorm haalt.