FOOD : Champagnecupcakes
Non spécifié
10 min
25 min
4 people
Easy
Ingrediënten
- 110 g boter, op kamer temperatuur
- 200 g kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille
- 225 g bloem
- ½ tl zuiveringszout
- ¼ tl bakpoeder
- ¼ tl zout
- 120 ml zure room
- 120 ml champagne, prosecco of een andere bubbelende wijn
- 120 ml (slag)room
- 120 ml champagne of prosecco
- 2 el maizena
- 5 el kristalsuiker
- 1 ei (wit & geel)
- 2 eidooiers
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 1 theelepel vanille
- 235 ml en 1 eetlepel champagne of prosecco
- 226 g boter op kamertemperatuur
- 301 g poedersuiker
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de boter en de suiker in een beslag kom en mix dit tot het een licht en luchtig beslag is. (het liefst in een beslag kom met een vast mixer erboven) Doe vervolgens een voor een de eieren, na elk ei weer goed het beslag mixen. Doe de vanille erbij en mix dat er ook goed doorheen.
- Doe in een andere beslag kom de bloem, het zuiveringszout, de bakpoeder en het zout. Meng dit door elkaar en zet het weer even aan de kant.
- In weer een andere beslagkom, doe de champagne en de zure room bij elkaar en mix dit tot het een geheel is. Het zal een beetje gaan bubbelen.
- Doe vervolgens bij het eerste beslag wat je geklopt hebt en aan de kant gezet hebt, het bloem mengsel en het champagne mengsel. Belangrijk is wel dat je om en om een beetje van beiden toevoegt. Dus bijvoorbeeld eerst een beetje van het bloem mengsel, vervolgens een beetje van het champagne mengsel en ga zo maar door. Belangrijk is wel te beginnen en eindigen met het bloem mengsel. Tijdens het toevoegen, blijf het beslag mixen en je zal merken dat het beslag wat eerst nog luchtig was steeds dikker zal worden.
- Vul uiteindelijk de cupcake bakvormpjes en bak ze ongeveer 17 tot 22 minuten in de voorverwarmde oven. Als ze klaar zijn, zet ze dan even aan de kant om ze te laten rusten terwijl jij verder gaat met de crème vulling.
- Neem een beslagkom en mix de maizena door de helft van de (slag)room.
- Doe het resterende deel van de (slag)room in een sauspannetje samen met de suiker en de champagne, breng het aan de kook en haal het van het vuur af.
- Voeg het hele ei en de 2 eidooiers toe aan het mengsel van de (slag)room en de maizena. Doe 1/3 van het gekookte champagne mengsel erbij en blijf het geheel roeren zodat het niet gaat koken. Zet het resterende deel van het champagne mengsel (wat nog in het pannetje zit) weer terug op het vuur en breng het weer aan de kook. Schenk vervolgens gelijkmatig het hete ei mengsel erbij in het pannetje met het resterende champagne mengsel wat je weer terug hebt gezet op het vuur. Blijf het geheel doorroeren tot het een dikke substantie wordt. Haal het pannetje van het vuur af en klop de boter en de vanille erdoorheen.
- Snijd een rondje uit het midden van de cakejes en vul die ruimte met de vulling die je net hebt gemaakt. Zorg dat de cakejes mooi glad zijn van boven want er moet nog iets lekkers boven op.
- Doe 235 ml champagne in een klein sauspannetje. Verwarm dit matig totdat er ongeveer 2 eetlepels champagne overgebleven zijn. Doe dit in een ander schaaltje en laat het afkoelen. Mix de boter en de poedersuiker samen tot het helemaal door elkaar gemengd is. Als de icing dik maar luchtig is, doe de afgekoelde champagne en de losse eetlepel champagne erbij en roer het geheel goed door. Versier de gevulde cupcakes met de icing en decoreer het eventueel naar eigen smaak met leuke bolletjes of andere versiersels.
Bron: Sprinklebakes
ads
Ingeborg Deleye
Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be
ads