FOOD : Peperkoekenmannetjes
Non spécifié
15 min
15 min
4 people
Beginner
Ingrediënten
- 350 g bloem
- 125 g boter, op kamertemperatuur
- 175 g lichte basterdsuiker
- 1 tl sodiumbicarbonaat (baking soda)
- 4 el Lyle's golden syrup
- 1 ei
- 3 tl gingerbreadkruiden
- Meng bloem, sodiumbicarbonaat (baking soda) en de gingerbreadkruiden in een kom.
- Voeg de boter toe en meng tot het mengsel op broodkruim lijkt.
- Roer ook de suiker hierdoor.
- Klop het ei los en meng met de golden syrup.
- Voeg het eimengsel toe aan het droge deeg. Meng goed tot je een stevig deeg hebt.
- Rol de deegbal in plasticfolie en laat 15 minuten in de koelkast opstijven.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 0,5 cm dik en maak figuurtjes met een uitsteekvorm.
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de koekjes elkaar niet raken op de bakplaat.
- Bak de gingerbreadkoekjes ca 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Versier de koekjes eventueel met glazuur als ze afgekoeld zijn.
Bron: een recept van Dille & Kamille
ads
Ingeborg Deleye
Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be
ads