FOOD : Peperkoekenmannetjes

Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door Ingeborg Deleye
  • Dessert Hapjes
  • 15 mn
  • 15 mn
  • 4 people
  • Beginner
FOOD : Peperkoekenmannetjes

In combinatie met rood-witte suikerstokken vormen deze guitige peperkoekenmannetjes de perfecte eetbare kerstboomdecoratie, al zijn ze in deze feestmaand ook perfect als extraatje bij het ontbijt of bij de koffie. Versieren doe je naar hartelust en eigen creativiteit met glazuur of suikerpasta, met dit basisrecept maak je alvast de perfecte gingerbread men.

Ingrediënten

  • 350 g bloem
  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 175 g lichte basterdsuiker
  • 1 tl sodiumbicarbonaat (baking soda)
  • 4 el Lyle's golden syrup
  • 1 ei
  • 3 tl gingerbreadkruiden

Bereiding

gingerbread

 

 

  1. Meng bloem, sodiumbicarbonaat (baking soda) en de gingerbreadkruiden in een kom.
  2. Voeg de boter toe en meng tot het mengsel op broodkruim lijkt.
  3. Roer ook de suiker hierdoor.
  4. Klop het ei los en meng met de golden syrup.
  5. Voeg het eimengsel toe aan het droge deeg. Meng goed tot je een stevig deeg hebt.
  6. Rol de deegbal in plasticfolie en laat 15 minuten in de koelkast opstijven.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 0,5 cm dik en maak figuurtjes met een uitsteekvorm.
  9. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de koekjes elkaar niet raken op de bakplaat.
  10. Bak de gingerbreadkoekjes ca 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  11. Versier de koekjes eventueel met glazuur als ze afgekoeld zijn.

 

Bron: een recept van Dille & Kamille 

 

 

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor