FOOD : Scones voor een zoete kerstbrunch
Non spécifié
10 min
15 min
4 people
Easy
Ingrediënten
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 4 tl bakpoeder
- 65 g koude boter
- 65 g witte basterdsuiker
- 125 ml melk + extra om de scones mee te bestrijken
- Bloem om werkblad mee te bestuiven
- Verwarm de oven voor op 200° C. Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout. Voeg de boter toe en meng met koele hand tot een fijn kruim. Voeg de basterdsuiker en de 125 ml melk toe en kneed tot een samenhangend deeg. Bestuif een snijplank met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van ca. 1 cm dik. Steek er met een steker of glas met een diameter van ca. 5 cm cirkels uit. Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft. Maak ongeveer 12 scones. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een kwastje met wat melk. Bak de scones in de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Laat afkoelen.
- Tip: je kunt het deeg 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het afgedekt in de koelkast. Volg op de dag zelf het recept vanaf de oven voorverwarmen. Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam of lemon curd en ongezoete, stijfgeklopte slagroom.
Meer recepten? Ook onze peperkoekenmannetjes, smeuïge cheesecake, cupcakes met champagne, wentelteefjes met cornflakes of de marshmallow-chocolade cakejes komen perfect van pas voor een gezellige winterbrunch.
Bron: een recept van Culy
ads
Ingeborg Deleye
Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be
ads