De foodtrend dit najaar: rode wijn brownie

Geüpdatet op 20 februari 2018 Druk het recept af door Elise
  • Dessert
  • 30 mn
  • 4-6 people
  • Easy
De foodtrend dit najaar: rode wijn brownie

Brownie en wijn gecombineerd in één sexy gerechtje. Deze herfst schotelen we dit overheerlijk smeuïg dessertje voor.

Ingrediënten

  • 180 ml rode wijn
  • 60 gram gedroogde cranberries
  • 65 gram bloem + 3 eetlepels bloem
  • snufje zout
  • 55 gram boter
  • 200 gram chocolade
  • 3 grote eieren
  • 140 gram suiker
  • 35 gram ongezoete cacaopoeder
  • 65 gram geroosterde geschaafde amandelen of gehakte pecannoten

Bereiding

318fce168bc1d64e8f119f2ce6173f83

  1. Meng de rode wijn en de cranberries door elkaar in een kom. Laat dit dertig minuten staan totdat de bessen voller lijken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een pan in met boter.
  3. Meng de bloem en het zeezout in een kom.
  4. Verhit de boter en chocolade in een pan tot ze gesmolten zijn. Roer het geheel.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe.
  6. Voeg nu de suiker en cacaopoeder toe en meng dit goed samen. Voeg vervolgens de bloem, rode wijn en cranberries toe. Voeg als laatste de noten toe.
  7. Giet het mengsel in een bakvorm en bak dit voor ongeveer vijftig minuten in de oven.
  8. Laat de brownies  afkoelen en snijd ze dan in stukken.

 

13fb401a7ea56f053905a803a014a2d6

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor