Brownie en wijn gecombineerd in één sexy gerechtje. Deze herfst schotelen we dit overheerlijk smeuïg dessertje voor.
Ingrediënten
- 180 ml rode wijn
- 60 gram gedroogde cranberries
- 65 gram bloem + 3 eetlepels bloem
- snufje zout
- 55 gram boter
- 200 gram chocolade
- 3 grote eieren
- 140 gram suiker
- 35 gram ongezoete cacaopoeder
- 65 gram geroosterde geschaafde amandelen of gehakte pecannoten
Bereiding
- Meng de rode wijn en de cranberries door elkaar in een kom. Laat dit dertig minuten staan totdat de bessen voller lijken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een pan in met boter.
- Meng de bloem en het zeezout in een kom.
- Verhit de boter en chocolade in een pan tot ze gesmolten zijn. Roer het geheel.
- Haal de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe.
- Voeg nu de suiker en cacaopoeder toe en meng dit goed samen. Voeg vervolgens de bloem, rode wijn en cranberries toe. Voeg als laatste de noten toe.
- Giet het mengsel in een bakvorm en bak dit voor ongeveer vijftig minuten in de oven.
- Laat de brownies afkoelen en snijd ze dan in stukken.