FOOD. Pecannotenkoekjes
Non spécifié
30 min
25 min
12 koekjes
Easy
Beeld: culy.nl
Ingrediënten
- 300 gram poedersuiker
- 75 gram cacaopoeder
- Halve theelepel zout
- 150 gram pure chocolade
- 225 gram gehakte pecannoten
- 4 grote eieren (alleen het eiwit!)
- Verwarm de oven voor op 160 °C. In een grote kom mix je suiker, cacao en zout. Roer de stukjes chocolade en pecannoten er doorheen. Scheid de eieren (het eigeel mag weg of voor een ander recept gebruikt worden). Voeg eiwit toe en roer totdat het een samenhangend mengsel, is, maar niet te hard. Maak 12 kleine hoopjes van het mengsel op een bakplaat met bakpapier erop. De koekjes moeten zeker 3 cm uit elkaar liggen. Bak totdat de koekjes droog zijn, dit duurt ongeveer 25 minuten.
- Plaats de koekjes op een rooster en laat ze volledig afkoelen. Je kunt ze tot 3 dagen in een dichte koektrommel bewaren.
Bron: een recept van Martha Stewart
ads
Ingeborg Deleye
Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be
ads