4. Vol au vent
Belgische kost bij uitstek, die je kan bereiden met de restjes gevulde kalkoen. Het volstaat om champignons, béchamelsaus en bladerdeegkoekjes in huis te halen, aarzel vooral niet om ook de restjes groenten toe te voegen en wat vleessaus om extra smaak te geven.
Voor een basis béchamelsaus:
- 25 cl melk
- 20 gr boter
- 2 eetlepel bloem
- peper en zout
Bereiding:
Warm de boter één minuut op in een grote kom in de microgolf. Voeg de bloem toe wanneer de boter gesmolten is en roer goed. Breng de melk aan de kook, laat enkele ogenblikken koken. Giet de melk bij het boter-bloemmengsel, roer de mix ondertussen goed door. Breng op smaak met peper en zout. Zet het geheel opnieuw in de microgolf gedurende één minuut. Achteraf weer goed opkloppen en niet aarzelen om nog kruiden als nootmuskaat of een bouillonblokje toe te voegen … klaar.