kerstmis-2016-festijn-feestmaal-vertering-2

  • Drink een groot glas wortelsap, die tip werkt ook achteraf.
  • Drink een kruidenthee tegen een opgeblazen gevoel om je maag te helpen verteren. Verkies infusies op basis van planten die de vertering bevorderen zoals venkel, anijs, pepermunt, rozemarijn en oregano.

Een recept voor een huisgemaakte kruideninfusie: een theelepeltje munt, een theelepeltje basilicum, een theelepel koriander, een theelepel salie, rozemarijn en oregano. Als je de vertering wilt laten versnellen, laat dan enkele kleine takjes rozemarijn trekken in heet water.

  • Los een halve theelepel Natriumwaterstofcarbonaat op in een glas water en drink het leeg.
  • Andere tip: doe een druppel pepermuntolie op een suikerklontje of een stukje brood en slik het in. Opgepast, dit is afgeraden voor kinderen en zwangere vrouwen!
  • Vers citroensap of een beetje suiker verzacht  het spijsverteringsstelsel ook na een grote maaltijd.
  • Maar de beste oplossing is om eventjes een luchtje te gaan scheppen. Wat licht fysieke inspanning zal de vertering in gang doen schieten en dus ook de opname en verwerking van het voedsel. Pas wel op en kleed je warm aan, want koude vertraagt de vertering.

(Via Elle Belgique, Emmanuelle Franciamore)