Aanbraden, grillen, stoven, bruinbakken, sudderen, van het voorgerecht tot het dessert, het kan allemaal in de open haard. Een traditie, die weer helemaal terug in de mode is.
Oesters op de grill
Voorbereiding: 15 min.
Kooktijd: 5 min.
Voor 4 personen
- 24 oesters nr.3
- 2 strengen platte peterselie
- 4 strengen bieslook
- 1/2 ajuin of 1 kleine sjalot
- 4 eetlepels olijfolie
- een snuifje paprikapoeder
- 1 bio citroen
Pel de ajuin (of sjalot) en hak ze fijn. Hak de peterselie en de bieslook fijn. Rasp de zest van citroen, snij vervolgens de citroen in vier.
Plaats de oester op een rooster in de grill van de haard. Haal ze af het vuur, wanneer de schelpen zich openen.
Open de oesters volledig met een oestermes.
Strooi de ajuin, peterselie, bieslook, paprikapoeder en zest over de oesters. Besprenkel met de olijfolie en citroensap.