Een fris getapt pintje om 7u30 uur in de ochtend? Yes please, maar alleen als er een mooi schuimkraagje op staat. Nitro coffee (lees: ijzige koffie met fijne bubbeltjes) combineert het beste van twee werelden: de frisheid van een pintje (maar zonder de wazige oogjes) en die broodnodige caffeïne rush.

Starbucks (zij die  milkshakes vermommen als koffie) zal u wellicht trachten wijs te maken dat dit hun idee was, maar eigenlijk zijn enkele indie koffiehuizen in de VS al lange tijd bezig met deze ‘koffie van ‘t vat’ op punt te stellen. Het resultaat is super creamy, want nitrogeen zorgt voor veel ‘wolligere’ bubbeltjes dan het sprankelende CO2, dat je meestal in bier en frisdrank vindt.

Kleine kanttekening: door de bubbels stijgt de caffeïne veel sneller naar je hoofd. Dus als je na drie pintjes rondsjippert als een hyperkinetische kolibri op speed, hoef je niet lang te zoeken naar de schuldige. Tsjing!